Η Ο.Σ.Ε.Κ.Α. δημιουργεί σχολή προπονητών μπάσκετ με αμαξίδιο

42

Στην ίδρυση σχολής προπονητών, οι οποίοι θέλουν να εξειδικευθούν στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο προχωρά η ΟΣΕΚΑ. Σε συνάντηση, που είχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρήστος Καλούδης, ο Επίκουρος Καθηγητής Ειδικής Προπονησιολογίας Καλαθοσφαίρισης Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νίκος Κωστόπουλος και ο τεχνικός σύμβουλος της Εθνικής Ομάδας, Θανάσης Κακαβάς, με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού, Βασίλη Κάκκο, αποφασίστηκε η δημιουργία της συγκεκριμένης σχολής.

Η ίδρυση της σχολής θα δώσει τη δυνατότητα στα σωματεία – μέλη της να στελεχώσουν τα τμήματά τους με προπονητές, εξειδικευμένους στις απαιτήσεις του αθλήματος, αναβαθμίζοντας συνολικά τον χώρο. Η επάρκεια γνώσεων είναι προϋπόθεση για τη βελτίωση της εικόνας του μπάσκετ με αμαξίδιο κι η ίδρυση της σχολής προπονητών θα συμβάλλει σημαντικά.

Διευθυντής της σχολής θα είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Ειδικής Προπονησιολογίας Καλαθοσφαίρισης Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νίκος Κωστόπουλος.