Η ΚΟΥΠΑ ΚΙΛΚΙΣ παρουσιάζει τους ανθρώπους της (μέρος 1ο)

38

Στο πλαίσιο της έναρξης του νέου πρωταθλήματος, η ανδρική ομάδα του συλλόγου μας παρουσιάζει τους ανθρώπους της.΄Έτσι λοιπόν μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα λάβει χώρα μια σειρά αναρτήσεων με μικρες συνεντεύξεις των ανθρώπων που πλαισιώνουν την ομάδα, ξεκινώντας από τους παίκτες και καταλήγοντας στους προπονητές και τη διοίκηση.

Χοτουμανίδης και Μουστάκας οι δυο πρώτοι.

Ας μιλήσουμε λίγο για μπάσκετ…(μέρος 1ο)

Δυόμισι χρόνια πριν, βρέθηκαν στο ίδιο σταυροδρόμι. Συμπορεύτηκαν από τότε μέχρι και σήμερα,κουβαλώντας στις πλάτες τους (μαζί με πολλούς ακόμα βέβαια που θα παρουσιάσουμε σε επόμενες αναρτήσεις)  την ομάδα.

Πάρης Χοτουμανίδης, Τάσος Μουστάκας. Αποτελούν κατά το γράφοντα το κυρίαρχο δίπολο της ανδρικής μας ομάδας. Το απόλυτο βαρόμετρο. Ποιότητα, φινέτσα, ικανότητα ο πρώτος, θέληση, πάθος, ωμή δύναμη και αποτελεσματικότητα ο δεύτερος. Ο  ένας συμπλήρωμα του άλλου.

Οι επιτυχίες, απρόσμενα κατά πολλούς, δεν άργησαν να έρθουν. Μόλις τη δεύτερη χρονιά παρουσίας τους στα γήπεδα της ΕΚΑΣΚΕΜ, ανέβασαν την ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Πέρσι, κατά τη διάρκεια μιας κουτσουρεμένης λόγω COVID 19 αλλά και γεμάτη ατυχίες λόγω τραυματισμών χρονιά, κατάφεραν να παραμείνουν στην ανώτερη κατηγορία της λίγκας,τερματίζοντας δέκατοι. Αλλά ας μας μιλήσουν καλύτερα οι ίδιοι για αυτό.

Πάρης Χοτουμανίδης,  «…το μέλλον είναι τα νέα παιδιά»

Πώς ένιωσες πέρσι, όταν από πρωταγωνιστής και οδηγός της Β ΕΚΑΣΚΕΜ, μετατράπηκες σε κομπάρσο στην Α κατηγορία;

Πάρης: Αυτό που περάσαμε φέτος δεν ήταν σίγουρα ό τι καλύτερο. Όσο για εμένα, η  αλήθεια είναι πως είχα μάθει να πρωταγωνιστώ όλα αυτά τα χρόνια στις περισσότερες ομάδες που είχα παίξει. Η πτώση της απόδοσής μου ήταν φανερή. Θα γινόταν νομοτελειακά βέβαια και αυτό κάποια στιγμή. Το αποδέχτηκα. Έγινε μια συζήτηση μέσα στη χρονιά με τον coach για να έχω ένα διαφορετικό ρόλο στην ομάδα, ήταν και κάποιοι προσωπικοί λόγοι συν τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζα. Περισσότερο με πείραξε που δεν μπορούσα να βοηθήσω όσο θα ήθελα την ομάδα. Είχα άλλωστε φτάσει πολύ κοντά στο να σταματήσω, τελικά αποφάσισα να συνεχίσω κατόπιν συνεννόησης και να βοηθήσω όσο μπορώ.

Η ομάδα το παρόν καλοκαίρι ανασχεδιάστηκε. Εισήλθαν νέα πρόσωπα, μικρότερης ηλικίας  με σκοπό να πλαισιώσουν τους παλιούς που παρέμειναν στους κόλπους της.