BITE: Η Κρέπα που… δαγκώνει

1215

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της διατροφικής πυραμίδας ενός Θεσσαλονικιού είναι η κρέπα. Μπαμπάτσικη , με τρυφερό φύλλο και -συνήθως- γλυκιά με σοκολάτα, μπισκότα, φράουλα, σιρόπια, φρούτα ή ό,τι άλλο βάζει ο νους σου, να ξεχειλίζουν από μέσα της. Η καταγωγή της είναι γαλλική, αλλά  όπως η αυθεντική ιταλική πίτσα έχει πολύ λεπτή ζύμη. Έτσι και η γαλλική κρέπα είναι  κάπως εχμ… ασθενική και γαρνίρεται είτε με ζάχαρη, είτε με σιρόπι σοκολάτας και λίγη άχνη για το ντεκόρ

κρέπα

 

Είτε ζεις στη Θεσσαλονίκη, είτε είσαι επισκέπτης, να αφήνεσαι στη μαγεία της όσο συχνότερα μπορείς γιατί κρέπα σαν της Θεσσαλονίκης, πουθενά.Ενα απο τα καλύτερα κρεπάδικα θα τα βρεις στη καλαμαρια ΚΟΜΝΗΝΩΝ 37 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  όπου την τρως εκεί στα όρθια κάνοντας βόλτες, αλλά για μια πιο cosy κατάσταση (όπου μπορείς να κάτσεις και να πεις και δυο κουβέντες με την παρέα σου.

 

bite