Όταν ο Kobe έγραψε…62 σε τρεις περιόδους!

650

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2005, στον αγώνα των Lakers με τους Mavericks στο Los Angeles, ο Kobe Bryant σκοράρει 62 πόντους σε τρία δωδεκάλεπτα και αποσύρεται στον πάγκο. Τη στιγμή εκείνη, με τη λήξη της τρίτης περιόδου, ολόκληρη η ομάδα του Dallas είχε σκοράρει 61.
Από την ενσωμάτωση στους κανονισμούς των 24 δευτερολέπτων για κάθε επίθεση, κανείς άλλος παίκτης δεν έχει καταφέρει να σκοράρει περισσότερους πόντους από ολόκληρη την αντίπαλη ομάδα μετά από τρεις περιόδους. Για να γίνει αυτό το επίτευγμα του Bryant ακόμα πιο μυθικό, αυτή η ομάδα του Dallas, λίγους μήνες αργότερα θα έφτανε μέχρι τους Τελικούς του NBA.
Ο τότε assistant coach των Lakers, Brian Shaw, θυμάται: “Πλησίασα τον Kobe και του είπα ‘Ο Coach θέλει να ξέρει αν θέλεις να μείνεις για λίγα λεπτά ακόμα στο παρκέ στην τέταρτη περίοδο, να φτάσεις τους 70 και να βγεις μετά’. Εκείνος κοίταξε το σκορ, και απάντησε ‘Μπα, θα το κάνω άλλη φορά’. Τον κοίταξα και σχεδόν εκνευρισμένος, του είπα ‘Τι; Έχεις την ευκαιρία να γράψεις 70 πόντους. Πόσοι παίκτες μπορούν να πουν ότι έχουν σκοράρει 70; Απλά παίξε λίγα λεπτά ακόμα, βάλε άλλους 8 και μετά βγαίνεις’. Γύρισε πάλι τότε και μου είπε ‘Θα το κάνω όταν θα χρειάζεται, όταν θα έχει περισσότερη σημασία'”.
Περίπου έναν μήνα αργότερα, στις 22 Ιανουαρίου του 2006, σε ένα παιχνίδι απέναντι στους Raptors, και πάλι στο Los Angeles, ο Kobe Bryant έκρινε ότι αυτή τη φορά χρειαζόταν να μείνει στο παρκέ λιγάκι περισσότερο. Οι Lakers επικράτησαν τελικά με 122-104, και το κοντέρ του Mamba σταμάτησε στους 81…

 

Πηγή: www.facebook.com/balldontlie.gr