Χατζηκυριακίδης: “Μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια”

525

Αναμφίβολα την έκπληξη της 2ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής Βορρά την έκαναν οι Μαχητές Δόξας Πεύκων, οι οποίοι επικράτησαν του πολύ ισχυρού Προμηθέα Πατρών.

Η ομάδα από τα Πεύκα- Ρετζίκι παρά το πολύ νεανικό ρόστερ που διαθέτει (20,5 μέσος όρος ηλικίας) κοίταξε στα μάτια τον αχαϊκό σύλλογο και ο προπονητής της ομάδας, Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το παιχνίδι με τον Προμηθέα αλλά και γι αυτό που έρχεται με τον Πιερικό Αρχέλαο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη σπουδαία νίκη επί του Προμηθέα Πατρών: “Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς, ειδικά από τη στιγμή που έγινε κόντρα σε μία ομάδα όπως ο Προμηθέας που φτιάχτηκε για να πρωταγωνιστήσει και είναι φαβορί για την άνοδο. Εκτός του αποτελέσματος για εμένα ήταν πολύ σημαντικό ο τρόπος που αγωνιστήκαμε γιατί αυτό είναι ουσιαστικά το πρώτο ζητούμενο. Τα παιδιά έδειξαν ότι πιστεύουν στο πλάνο και τήρησαν όσα είχαμε πει. Από τη στιγμή που αυτό συνοδεύτηκε με ένα θετικό αποτέλεσμα είναι ιδανικό και μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Στο αγωνιστικό κομμάτι ελέγξαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και στο τέλος ήμασταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί σε άμυνα κι επίθεση. Παρά το νεαρό της ηλικίας που έχουμε ως ομάδα δείξαμε μεγάλη ωριμότητα”.

Για τον αγώνα που έρχεται με την πρώην ομάδα του, τον Πιερικό Αρχέλαο: “Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπως δύσκολα θα είναι όλα τα παιχνίδια που θα δώσουμε φέτος στη Β’ Εθνική. Ειδικά τα εκτός έδρας θα έχουν ακόμα πιο υψηλό δείκτη δυσκολίας. Ο Πιερικός προέρχεται από δύο άτυχα αποτελέσματα οπότε σίγουρα θα θέλει να κάνει μία νίκη και ειδικά απέναντι σε εμάς που θα του δώσει δύναμη για τη συνέχεια. Θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε στο παιχνίδι για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες νίκης που μας αναλογούν. Ο αγώνας θα είναι ένα παιχνίδι κριτηρίων για εμάς, καθώς θα πρέπει να δούμε αν μετά από δύο μεγάλες νίκες μπορούμε να διατηρήσουμε την συγκέντρωση μας. Μέχρι τώρα όλη την εβδομάδα δουλεύουμε αρκετά καλά κι είναι θετικό ότι επέστρεψε ο Θεοδωράκος που ήταν μεγάλη απώλεια για εμάς”.

Για τους στόχους των Μαχητών: “Είμαστε η ομάδα με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας οπότε ο πρώτος μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε τις προπονητικές συνθήκες μέσα από τις οποίες θα μπορέσουν τα νεαρά παιδιά να εξελιχθούν, να δείξουν την αξία του και στο μέλλον να κάνουν όσο γίνεται καλύτερη πορεία στις Εθνικές κατηγορίες.

Ο δεύτερος στόχος έχει να κάνει με το στυλ μπάσκετ που θα παίξουμε εξαιτίας του μικρού μέσου όρου ηλικίας. Θέλουμε να πάμε το παιχνίδι στην ταχύτητα μέσα από την δεδομένη πειθαρχία που πρέπει να υφίσταται σε κάθε παιχνίδι. Βασική μας επιδίωξη είναι να χτυπήσουμε επιθετικά στον αιφνιδιασμό και στην άμυνα με την πίεση να πάμε το παιχνίδι εκεί που θέλουμε εμείς. Μέχρι τώρα στα φιλικά και στα πρώτα επίσημα παιχνίδια το έχουμε καταφέρει καθώς τα παιδιά δείχνουν ωριμότητα και ανταποκρίνονται στις συνθήκες πρωταθλητισμού που έχουμε βάλει. Αν και είχαμε προβλήματα τραυματισμών όπως αυτό του Μάρουσιτς, οι παίκτες μέχρι στιγμής δείχνουν να πιστεύουν στο πλάνο και παρουσιάζονται έτοιμοι να ανταποκριθούν σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει”.