Φιλική νίκη για την Εθνική Νεανίδων

857

Νικηφόρα ξεκίνησε τον κύκλο των φιλικών η εθνική Νεανίδων που προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Β’ κατηγορίας). Στο κλειστό του ΟΑΚΑ επικράτησε με 64-62 της Τουρκίας σε ένα ματς που κρίθηκε στο τέλος.

Η εθνική είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έφτασε τη διαφορά μέχρι και στο +14 (46-32) στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Η πίεση της Τουρκίας σε συνδυασμό με κάποια λάθη έκαναν το ματς ντέρμπι, αλλά το τέλος οι Ελληνίδες αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμες και πήραν τη νίκη με 64-62. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν εκ νέου αύριο στις 6μ.μ. στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Δεκάλεπτα: 24-21, 38-28, 50-47, 64-62. Διαιτητές: Γρίβα, Φραγκούλη.

Ελλάδα (Γερεουδάκης): Κολλάτου 21, Θεοδώρου 2, Δημητριάδου 10, Βιντζηλαίου Α 8, Βιντζηλαίου Σ. 5, Τσουκαλά 4, Δανδουλάκη 11, Τζιότζιου 2, Στεφάνου 1, Τσαγκαρίδου, Κατσαμούρη, Παπαρδέλα.

Τουρκία (Ντουρούρ): Γκιουτσλού 9, Γιλντιζάν 13, Αλμπαϊράκ 3, Κικιλέρ 9, Γιάγια 10, Κουρτουλμπούς 12, Κορκμάζ 3, Αβτσί 3, Τοπούζ, Αρί.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Γερεουδάκης σχολίασε: «Είχαμε κάποια προβλήματα στην άμυνα. Εχουν δείξει μια πολύ καλή διάθεση τα παιδιά σε όλες τις φάσεις και προσπαθούν πάρα πολύ. Για να πάμε να διεκδικήσουμε κάτι πρέπει να ανέβουμε επίπεδο σε συνθήκες δύσκολες και στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα. Αυτό είναι κάτι που θα δουλέψουμε αργότερα.

Η ομάδα είχε διάθεση στην άμυνα, καθώς έχουμε αλλάξει κάποια πράγματα που μας βολεύουν στη σωματοδομή μας και προσθέσαμε το τρέξιμο σε πρωτεύον και δευτερεύον καταστάσεις».  Σχετικά με την προετοιμασία είπε: «Τα παιδιά προσπαθούν πολύ, αλλά θέλω περισσότερα από αυτές σε συνθήκες αγώνα. Γιατί η προπόνηση θα βγει, αλλά θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένες».

Η Κική Δημητριάδου που σήμερα γιορτάζει ανέφερε: «Παίξαμε καλά και με μυαλό που αυτό θα είναι κλειδί για να τα πάμε καλά σε όλα τα ματς. Η Τουρκία ήταν μια πολύ καλή ομάδα και είναι από τα φαβορί για την άνοδο στην Α’ κατηγορία. Τις κοντράραμε στα ίσα και πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε έτσι θα τα πάμε πολύ καλά και γιατί όχι να μην ανέβουμε ξανά στην Α’ κατηγορία. Είχαμε μυαλό, συνεργασία, ομαδικότητα και ψυχή. Γιατί την ελληνική ομάδα αυτό τη χαρακτηρίζει. Είμαστε κορίτσια που δώσαμε το 100% και ελπίζουμε σε καλή συνέχεια».