Φασούλα: “Τιμή μου να υπηρετώ την Εθνική”

661

Η προσθήκη της Μαριέλλας Φασούλα έχει δυναμώσει την Εθνική Νέων Γυναικών που αρχίζει αύριο (18.15 με Ισλανδία) τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Β’ κατηγορίας) στο Εϊλάτ του Ισραήλ.

Η 20χρονη σέντερ παρά την κούραση από τη συμμετοχή της στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών στην Τσεχία θεωρεί τιμή της να υπηρετεί τις εθνικές ομάδες και να φορά την φανέλα με το Εθνόσημο. «Είναι η τελευταία χρονιά που μπορώ να αγωνιστώ στην Εθνική Νέων Γυναικών. Είναι τιμή μου να υπηρετώ την Εθνική ομάδα και χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ με μια τόσο καλή ομάδα».

Η Μαριέλλα Φασούλα αναφέρθηκε και στον όμιλο στον οποίο συμμετέχει η Εθνική Νέων Γυναικών τονίζοντας ότι βασικός στόχος είναι άνοδος στην Α’ κατηγορία. «Έχουμε πέσει σε έναν όμιλο όπου θα έχουμε δύσκολα παιχνίδια, αλλά εμείς θα κοιτάμε κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά. Θα δούμε το σκάουτινγκ θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα πάμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.  Ο στόχος της ομάδας είναι ξεκάθαρα η άνοδος. Για να το καταφέρουμε, όμως, θα πρέπει να δείξουμε  ψυχή, να ακολουθήσουμε τα συστήματά μας και να έχουμε καλή συνεργασία. Η ομάδα έχει πάθος, ενώ η καλή άμυνα είναι ένα από τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν. Πρέπει να δίνουμε έμφαση εκεί για να βγει και η επίθεση».

Τέλος στο ερώτημα αν έχει μεταφέρει κάτι  από την Εθνική Γυναικών σε αυτή των Νέων τόνισε: «Την εμπειρία που πήρα, η οποία βοηθάει εντός και εκτός γηπέδου. Στο Ευρωμπάσκετ των γυναικών παίξαμε με τεράστιους αντιπάλους όποτε όλα αυτά προσπαθώ να τα μεταφέρω όσο μπορώ στις συμπαίκτριές μου. Ελπίζω να πάμε καλά και στους αγώνες στο Ισραήλ».