Τ.Ζότοβα: “Θα αγωνίζομαι όσα χρόνια αντέχει το σώμα μου”

790

Δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό της στο παρελθόν ότι στα 47 της χρόνια όχι μόνο θα συνέχιζε να παίζει μπάσκετ, αλλά θα ήταν και σε υψηλό επίπεδο.

Γεννημένη σε μια περιοχή κοντά στα Ουράλια Όρη της Ρωσίας η Τατιάνα Ζότοβα είναι από τις πρωταγωνίστριες της φετινής πορείας του Ικάρου Καλλιθέας, ο οποίος θα αγωνιστεί σε μπαράζ με τον Ηρακλή για την άνοδο στην Α1 Γυναικών.

Η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια των εθνικών κατηγοριών που καμαρώνει τον 25χρονο γιο της, ο οποίος κάνει τα πρώτα του βήματα ως διαιτητής μπάσκετ μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για το… μυστικό της και πότε σκοπεύει να αποχωρήσει από τα παρκέ.

Είσαι η μεγαλύτερη εν ενεργεία αθλήτρια στις εθνικές κατηγορίες. Περίμενες όταν ξεκινούσες το μπάσκετ ότι θα έπαιζες μέχρι αυτή την ηλικία;

«Για να πω την αλήθεια όχι, δεν πίστευα σε καμιά περίπτωση ότι θα αγωνιζόμουν ως αυτή την ηλικία. Αρχικά ασχολήθηκα με τον στίβο και στα 15 μου πήρα την απόφαση να ξεκινήσω το μπάσκετ. Αρχικά ως διασκέδαση, αλλά στην πορεία είδα ότι μπορούσα να τα πάω καλά και συνέχισα. Το μπάσκετ έγινε μέρος της ζωής μου, αλλά ποτέ δεν σκεφτόμουν ότι θα είμαι τόσα πολλά χρόνια στα γήπεδα. Μου αρέσει, ωστόσο, και περνάω καλά».

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για σένα να παίζεις αρκετά λεπτά και μάλιστα να έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα σου στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών;

«Για μένα δεν είναι δύσκολο. Μετά από τόσα χρόνια ξέρω να ελέγχω τις δυνάμεις μου. Γνωρίζω πολύ καλά τι κινήσεις πρέπει να κάνω και να μην σπαταλάω άσκοπα την ενέργειά μου. Αυτό που κοιτάω είναι να βοηθήσω την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Μέχρι πότε θα σε βλέπουμε στα γήπεδα;

«Όσα χρόνια αντέχει το σώμα μου.  Από την στιγμή, λοιπόν, που ακόμα αντέχω δεν έχω κανένα σκοπό και πρόθεση να αποχωρήσω από τα γήπεδα. Θα συνεχίσω να είμαι μέσα στα παρκέ γιατί το μπάσκετ είναι κάτι που αγαπάω πάρα πολύ».

Είσαι παράλληλα και προπονήτρια στα μίνι και στις παγκορασίδες του Ικάρου. Πως είναι αυτός ο ρόλος για σένα;

«Με ενδιαφέρει η προπονητική. Θέλω να βοηθήσω τα μικρά παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο μπάσκετ. Μου αρέσει να βλέπω τα κορίτσια να βελτιώνονται μέρα με τη μέρα. Θεωρώ ότι μπορώ να τους δείξω αρκετά πράγματα πάνω στο συγκεκριμένο άθλημα. Θα ήμουν πολύ χαρούμενη να δω στο μέλλον κάποια από τα κορίτσια αυτά να κάνουν καριέρα».

Ο Ίκαρος Καλλιθέας θα διεκδικήσει σε μπαράζ την άνοδο στην Α1 κατηγορία με αντίπαλο τον Ηρακλή. Πόσες πιθανότητες δίνεις στην ομάδα σου;

«Κάναμε μια σημαντική προσπάθεια τη φετινή χρονιά και καταφέραμε να διεκδικούμε σε μπαράζ στην άνοδο στην Α1 κατηγορία.  Μακάρι να τα καταφέρουμε, θα είναι κάτι πολύ καλό. Θεωρώ ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να πετύχουμε το στόχο μας απέναντι στον Ηρακλή. Ο Φάρος Κερατσινίου, πάντως, από τον ένα όμιλο και ο Ολυμπιακός Βόλου από τον άλλο είχαν τις καλύτερες ομάδες και δίκαια ανέβηκαν απευθείας στην Α1».