Το συγκινητικό γράμμα για το “αντίο” του Κόμπε

528

Ο Κόμπι Μπράιαντ αποφάσισε να ανακοινώσει μέσω ενός γράμματος την απόφασή του να αποσυρθεί από τα παρκέ στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, βάζοντας τέλος σε μια σπουδαία καριέρα.

Αυτή τη φορά δεν βγήκε μπροστά στις κάμερες. Ισως δεν είχε τη δύναμη. Ο άσος των Λος Άντζελες Λέικερς επέλεξε ένα συγκινητικό γράμμα λίγων γραμμών για να ανακοινώσει ότι στο τέλος της σεζόν, γράφει το φινάλε του στο μαγικό χώρο του ΝΒΑ και του μπάσκετ. Ο Κόμπι συγκίνησε φίλους και «εχθρούς» στο γράμμα με το οποίο υπέγραψε το τέλος του ταξιδιού του, μετά από 20 σεζόν στο ΝΒΑ.

«Όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά ήμουν απλά ένα παιδί. Κάποιοι από εσάς με δεχθήκατε. Κάποιοι από εσάς δεν το έκαναν. Αλλά όλοι σας με βοηθήσατε να γίνω ο παίκτης και ο άνθρωπος που βρίσκεται απόψε μπροστά σας. Μου δώσατε αυτοπεποίθηση για να βγάλω με καλό τρόπο τον θυμό μου. Η αμφιβολία σας μου έδωσε αποφασιστικότητα για να σας διαψεύσω. Είδατε τους φόβους μου να γίνονται δύναμη. Η απόρριψή σας με δίδαξε κουράγιο. Είτε με βλέπετε ως ήρωα είτε ως εχθρό, να ξέρετε ότι έβαλα κάθε συναίσθημα μου, κάθε κομμάτι πάθους και ολόκληρο τον εαυτό μου στο να είμαι Λέικερς. Όσα κάνατε για μένα είναι μεγαλύτερα από οτιδήποτε έχω κάνει για σας. Το τιμώ παίζοντας σήμερα και για το υπόλοιπο της σεζόν. Η αγάπη μου γι’ αυτή την πόλη, αυτή την ομάδα και για κάθε έναν από εσάς δεν θα σβήσει ποτέ. Σας ευχαριστώ γι’ αυτό το απίστευτο ταξίδι».

kobe_2