Το μπασκετικό θαύμα της Εφηβικής ομάδας του ΓΣΕ – Oι 12 μικροί ήρωες από την Ελευθερούπολη

2401

Ο  Στέλιος Απαζίδης, ο Γιώργος Σφουγγάρης, ο  Δαμιανός Κωνσταντάρας, ο Αργύρης Κελαϊδάκης, ο  Σάββας Καραγιαννίδης, ο Βασίλης Μασάδης, ο Παναγιώτης Λογοθέτης, ο  Βασίλης Μπάτσος, ο Κυριάκος Καγιόγλου, ο Γιάννης Σταυρίδης, ο Μανώλης Γεωργούδης και ο Κώστας Κουκουλίδης. Αυτοί είναι οι 12 μικροί ήρωες του ΓΣΕ που κατάφεραν να προκριθούν στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων που θα γίνει στην Κρήτη, την επόμενη εβδομάδα.

Είναι αυτοί που έγραψαν ιστορία.  Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία σε συλλογικό επίπεδο,  για ομάδα της Ελευθερούπολης.

Απίστευτο και όμως αληθινό. Μια μικρή  πόλη  να βρεθεί αντίπαλη του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ , του Αρη αλλά και του Προμηθέα Πατρών, αφήνοντας πίσω μεγάλες πόλεις όπως η Κατερίνη, τα Γιάννινα, ο Βόλος, η Κοζάνη  αλλά και η Ξάνθη, η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Ο Βασίλης Μουλάκης και ο Κώστας Λογοθέτης είναι οι προπονητές της ομάδας. Πολλά από τα παιδιά αγωνίζονται και στην ανδρική ομάδα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής της ομάδας Βασίλης Μουλάκης και οι παίκτες Λογοθέτης, Απαζίδης, Μασάδης έκαναν δηλώσεις στην κάμερα του Βασίλη Τσιότρα για την πολύ μεγάλη επιτυχία.

Αναλυτικά.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΛΑΚΗΣ: « Τα αποτελέσματα δίνουν την απάντηση στο αν δίκαια πηγαίνουμε στην Κρήτη. Από την αρχή της χρονιάς δεν έχουμε χάσει κανένα παιχνίδι.

Στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ αλλά και σε αυτή τη φάση, τα παιδιά έχουν βγάλει τρομερή ψυχή.   Όλα τα φώτα πρέπει να πέσουν στα παιδιά. Όλα τα μπράβο ανήκουν στα παιδιά.  Εμείς προπονητές και διοίκηση, είμαστε δεύτεροι και τρίτοι. Τα παιδιά με τεράστια ψυχικά αποθέματα κατάφεραν αυτό που κανείς στην Ελευθερούπολη δεν θα το πίστευε πριν μερικά χρόνια.  Θα γελούσαν κάποιοι αν το λέγαμε πριν μερικά χρόνια. Δεν ξέρουμε βέβαια αν θα το ξανακάνουμε. Είναι τεράστια επιτυχία.

Όλα αυτά δείχνουν τη δουλειά που γίνεται στην Ελευθερούπολη. Προσπαθούμε να κάνουμε μια μπασκετική οικογένεια στην Ελευθερούπολη. Ο κόσμος είναι μαζί μας. Ο Δήμος Παγγαίου είναι μαζί μας και τον ευχαριστούμε πολύ.  Επίσης μας βοηθάνε οι χορηγοί.  Μας βοηθάει όλη η πόλη. Αυτό το λέω και το εννοώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο στον προπονητή της ανδρικής ομάδας Κυριάκο Παπαδόπουλο γιατί στην ουσία μαζί κάνουμε προπόνηση όλοι μαζί, άνδρες και έφηβοι .  Χρωστάμε πολλά στον Κυριάκο.

Εμείς θα πάμε στην τελική φάση   για πρώτη φορά έχοντας απέναντι μας, παραδοσιακές δυνάμεις.    Το σίγουρο είναι ότι δεν θα έχουμε άγχος. Θα πάμε εκεί για να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για μια διάκριση. Το άγχος έχει τελειώσει για μας. Είμαι συγκινημένος γιατί αυτά τα παιδιά τα είχα από 12 ετών και φτάσαμε με δυο προσθήκες που πήραμε από τη Δράμα, πραγματικά να κάνουμε αυτό το μεγάλο άλμα»

 ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: « Είναι η πρώτη μας φορά. Ήμασταν μια ομάδα, μια παρέα και για αυτό το καταφέραμε και φτάσαμε μέχρι το τέλος.  Ο ΑΓΣΙ αλλά και ο Αρχέλαος Κατερίνης ήταν δυο ανταγωνιστικές ομάδες αλλά βρήκαμε τρόπο σιγά- σιγά, βήμα- βήμα να πάρουμε τις δυο σημαντικές νίκες.   Θα κάνουμε ότι μπορούμε στο Πανελλήνιο. Είμαστε μια ομάδα προπονημένη με αρκετές εμπειρίες τα περισσότερα παιδιά. Θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει. Θα προσπαθήσω και εγώ  στο μέλλον να βελτιωθώ όσο μπορώ, μέσα από τη δουλειά.

Η δουλειά θα τα κρίνει όλα».

ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΠΑΖΙΔΗΣ: « Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο τουρνουά. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου, τους συμπαίκτες μου, τους συγγενείς και τους φίλους που ήρθαν να μας στηρίξουνε, σε όλη μας την προσπάθεια να καταφέρουμε να κάνουμε αυτό το πράγμα.  Σε όλη τη χρονιά η προσπάθεια ήταν σημαντική. Πιστεύω ότι αυτό το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.  Δουλέψαμε πολύ σκληρά.  Καλή συνέχεια σε όλους».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣΑΔΗΣ: «  Ο στόχος μας επετεύχθη. Από την αρχή της χρονιάς ο στόχος ήταν να φτάσει η ομάδα στο Πανελλήνιο.  Από τη στιγμή τώρα που πας σ` ένα τέτοιο τουρνουά με ομάδες μεγαθήρια στο Ελληνικό μπάσκετ, δε γίνεται να αφήσεις τα παιχνίδια. Θα τα παλέψεις όλα μέχρι το τέλος. Είναι καταπληκτικές ομάδες που έχουν αφήσει ιστορία στο Ελληνικό μπάσκετ».

 

πηγή: proininews.gr