Τουρνουά Rugby διοργανώνει ο σύλλογος “Thessaloniki Lions Rugby Club”

1398

Ο σύλλογος “THESSALONIKI LIONS RUGBY CLUB” διοργανώνει τουρνουά ράγκμπι ανδρών και γυναικών στην πόλη της Θεσσαλονίκης την 1η Απριλίου στο γήπεδο ΔΑΚ Συκεύων. Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου προς κάθε ενδιαφερόμενο:

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο σύλλογός μας έχει αναλάβει τη διοργάνωση τουρνουά ράγκμπι 7 παικτών (rugby sevens) ανδρών και γυναικών στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το τουρνουά θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου 2017 στο γήπεδο ποδοσφαίρου του ΔΑΚ Συκεών, που βρίσκεται Μανδηλαρά και Βίτσι (συγκοινωνία με το αστικό νο.23, στάση Βίτσι). Η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι αγώνες διαρκούν από τις 10:00 έως τις 18:30, ενώ θα ακολουθήσει απονομή με εκπροσώπους του δήμου Συκεών και πάρτυ λήξης στην ReHaB Pub (Βαλαωρίτου 19). Στο τουρνουά θα λάβουν μέρος ομάδες από όλη την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα και στηρίζεται από χορηγίες ελληνικών επιχειρήσεων, από διάφορους κλάδους καθώς και από την Γαλλική πρεσβεία. Παρόν στο τουρνουά θα είναι και ο Matthieu Cordon, προπονητής της Γαλλικής ομοσπονδίας ράγκμπι.

Το άθλημα του ράγκμπι έδωσε το παρόν στις Ολυμπιάδες του 1900, 1908, 1920 και 1924. Η παγκόσμια κοινότητα υποδέχτηκε με μεγάλη θέρμη την επανεισδοχή αυτού του αθλήματος με τη μορφή του ράγκμπι 7 παικτών στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν στο Ρίο το 2016, ένα άθλημα που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο σύλλογός μας, δραστηριοποιείται από το 2008 έχοντας συμμετάσχει σε όλα τα επίσημα πρωταθλήματα και μη από τότε μέχρι και σήμερα, ενώ ταυτόχρονα έχει αγωνιστεί εναντίον ομάδων του εξωτερικού, κάνοντας πάντα ότι καλύτερο για την προβολή και ανάπτυξη του αθλήματος.

Με την παρούσα επιστολή σας καλούμε να παρευρεθείτε στο γήπεδο την ημέρα του τουρνουά και να πάρετε μια γεύση από το άθλημα που με τόση θέρμη υποστηρίζουμε και αγωνιζόμαστε καθημερινά για την ανάπτυξή του. Σκοπός μας είναι η αρτιότερη δυνατή διοργάνωση του τουρνουά και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή του ράγκμπι ως (ολυμπιακό) άθλημα στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Το ράγκμπι είναι ένα άθλημα που ταιριάζει στην κουλτούρα του Έλληνα, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για να αγωνιστεί κάποιος είναι μόνο το πάθος του.

Θα μας χαροποιούσε ιδιαιτέρως η παρουσία σας στο γήπεδο την ημέρα του τουρνουά. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διευκρινήσεις αναφορικά με το τουρνουά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lionsrugbyclub@hotmail.com ή στα τηλέφωνα 6948602248 (Παύλος) και 6976844966 (Γιάννης).

rugby