Τζουγκράκη: “Ανάσα η παρουσία της Φασούλα”

584

Η Εθνική Νέων Γυναικών βρίσκεται στην τελική ευθεία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Εϊλάτ του Ισραήλ.

Η ομάδα αναχωρεί αύριο (6/7), έχοντας δώσει ένα φιλικό αγώνα χθες με την Μεγάλη Βρετανία, έχοντας ένα ακόμη τελευταίο τεστ στο πρόγραμμά της απόψε στο ΟΑΚΑ απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Η Ευαγγελία Τζουγκράκη, από τις παίκτριες που κερδίζουν «μπάλες» με την μαχητικότητά της αναφέεται στις δύο αυτές αναμετρήσεις και όχι μόνο.

«Προσπαθήσαμε πολύ στον πρώτο αγώνα, θέλαμε να είμαστε πολύ επιθετικές στην άμυνα, για να μην έχουμε κενά στη ρακέτα. Στην αρχή η Μεγάλη Βρετανία έβαλε κάποια εύκολα σουτ, αλλά στη συνέχεια της περιορίσαμε αισθητά και φτάσαμε και στη νίκη».

Η νίκη δεν είναι το ζητούμενο σε αυτό τη φάση, αλλά από την άλλη είναι ένα κομμάτι σημαντικό στο θέμα «ψυχολογία». Η Τζουγκράκη άλλωστε γνωρίζει πως η πιο βασική λέξη είναι η «μαχητικότητα»: «Είναι κλειδί για εμάς. Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι και όσοι το είδαν το κατάλαβαν σίγουρα. Η μαχητικότητα για εμάς θα είναι πολύ σημαντική, για να καλύψουμε ίσως σημεία που οι αντίπαλοί μας θα υπερτερούν».

Το τζάμπολ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πλησιάζει και η πόιντ γκαρντ της Εθνικής Νέων Γυναικών αναφέρεται και σε αυτό: «Είμαστε σε καλό δρόμο, γιατί βελτιωνόμαστε καθημερινά. Κάθε μέρα γινόμαστε καλύτερες και θα συνεχιστεί ως το τζάμπολ της διοργανωσης. Θελουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση στην πρεμιέρα και να συνεχίσουμε με θετική διάθεση και προθέσεις».

Μόλις χθες ενσωματώθηκε στην προετοιμασία και η Μαριέλλα Φασούλα, η οποία είχε πάρει άδεια μετά τη συμμετοχή της στην Εθνική Γυναικών και στο Ευρωμπάσκετ. «Μας δίνει μια ανάσα η παρουσία της θα έλεγα. Μας δίνει το κάτι παραπάνω που δεν είχαμε. Περισσότερες λύσεις».

Και μια και ο λόγος για την Εθνική Γυναικών… «Είναι στο μυαλό μας όσα κατάφεραν. Είναι πρότυπο αυτή η ομάδα για εμάς. Βλέπεις τι μπορεί να καταφέρεις. Τις σκεφτόμαστε και λέμε «μπορούμε κι εμείς να καταφέρουμε κάτι μεγάλο».