Στο Northbasket Player Development Γ. Χρυσάφης-Β. Βαρδής

2266

Το Northbasket Player Development ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με 2 εκ των  κορυφαίων προπονητών βελτίωσης της αθλητικής ικανότητας, Γιώργο  Χρυσάφη και Βασίλη Βαρδή. Οι  καταξιωμένοι γυμναστές θα αναλάβουν το προπονητικό μέρος της ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης (δύναμη, εκρηκτική δύναμη-πρώτο βήμα, ισορροπία, ευκινησία, ταχύτητα αντίδρασης) των αθλητών του Northbasket Player Development.

 

chrisafisΓιώργος Χρυσάφης

Το 1993 ξεκινάει την καριέρα ως υπεύθυνος Φυσικής Κατάστασης στην ομάδα μπάσκετ του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ. Από τότε και μετά, συνεργάστηκε με αντρικές και γυναικείες ομάδες όπως ο ΑΙΑΝΤΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ, ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ο ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ, ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ, ο ΑΡΗΣ, ο ΠΑΟΚ ο ΗΡΑΚΛΗΣ  και η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ΛΙΒΑΝΟΥ. Είχε την τύχη να συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες αλλά και ξένους προπονητές όπως ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο Κώστας Πιλαφίδης, ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής,ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Σβι Σέρφ,ο Ταμπ Μπαλτγουιν, ο Γιώργος Καλαφατάκης,ο Νίκος Δημητρίου, ο Παρασκευάς Μουρατίδης,ο Νίκος Χασόπουλος και άλλους λιγότερο ίσως γνωστούς, αλλά ικανότατους προπονητές.

Κάτω από τις οδηγίες του γυμνάστηκαν μεγάλοι Έλληνες και ξένοι μπασκετμπολίστες όπως οι: Νίκος Μπουντούρης, Γιώργος Σιγάλας, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιώργος Μπαλογιάννης, Παναγιώτης Λιαδέλης, Γιάννης Καλαμπόκης, Μανώλης Παπαμακάριος, Λάζαρος Αγαδάκος, Κώστας Χαραλαμπίδης, Σάββας Ηλιάδης,Γουόλτερ Μπέρι, Μπεν Χάντλοχτεν, Τσάρλι Σμιθ, Σκούνι Πεν, Αντρέ Χάτσον, Πητ Μάικλ, Σειν Χιλ, Γιέγκορ Μεσαριάκοφ, Νικήτα Μοργκούνωφ, Γκρεκ Χίζνιακ, Σλάβεν Ρίματς, Ντούσαν Κέτσμαν, Νενάντ Τσάνακ, Βλάντο Σκεπάνοβιτς, Γουίλιαμ Έιβερι και άλλοι.

Στις αρχές του 2009 με τον παλιό συναθλητή, φίλο και στενό συνεργάτη του Βασίλη Βαρδή ολοκληρώνουν την δημιουργία της Ακαδημίας Φυσικής Κατάστασης  μία καινοτόμο ιδέα που στόχο έχει την προπόνηση  νεαρών αλλά και επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Γίνεται πολύτιμος συνεργάτης προπονητών ατομικής τεχνικής αλλά και Ακαδημιών Ποδοσφαίρου παρέχοντας την εξειδικευμένη καθοδήγηση στο κομμάτι της έντασης και του όγκου της προπόνησης νεαρών ποδοσφαιριστών της αναπτυξιακής ηλικίας.

Επιμελείται το κεφάλαιο της ανάπτυξης της δύναμής στο βιβλίο “Το ποδόσφαιρο στις αναπτυξιακές ηλικίες” του Θόδωρου Ελευθεριάδη.

Οι πρωτοποριακές προπονητικές μέθοδοι ανάπτυξης της ταχύτητας, της αλτικότητας, της ισορροπίας  της δύναμης, της ευκινησίας, της εκρηκτικότητας – πρώτο βήμα, συνέβαλαν καθοριστικά στην επαγγελματική καταξίωση πολλών αθλητών, που κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις  απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου ( physical game).

To 2014 αναλαμβάνει  την  προπονητική καθοδήγηση της PROPONISIS -All About Training and Sports,  και επαναπροσδιορίζει τις σύγχρονες απαιτήσεις στην προπόνηση φυσικής κατάστασης (strength and conditioning)  από όλα τα ομαδικά αλλά και ατομικά αθλήματα σχεδιάζοντας την προπόνηση των αθλητών .

 

vardisΒασίλης Βαρδής

Απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ με ειδικότητα στον Κλασικό αθλητισμό και εξειδίκευση στα άλματα.
Στο ξεκίνημα της προπονητικής διαδρομής του αναλαμβάνει την ευθύνη της προπόνησης Φυσικής Κατάστασης στην ομάδα Μπάσκετ του Απόλλωνα Καλαμαριάς και μοιράζεται το μερίδιο της επιτυχίας της ομάδας με την άνοδο στην Β’ Εθνική Κατηγορία. Τα επόμενα χρόνια το ενδιαφέρον του στρέφεται στις αναπτυξιακές ηλικίες και συνεργάζεται με την ομάδα του ΠΑΟΚ και ειδικότερα τις παιδικοεφηβικές ομάδες του συλλόγου. Το 2010 στέφεται Πρωταθλητής Ελλάδος με την ομάδα κορασίδων του ΠΑΟΚ. Την επόμενη σεζόν ξεκινάει τη συνεργασία με την εφηβική ομάδα του ΑΡΗ ως προπονητής Φυσικής Κατάστασης και μετά από μία εξαιρετική χρονιά γίνεται ξανά πρωταθλητής Ελλάδος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των Τρικάλων.
Παράλληλα, με τον παλιό συναθλητή, φίλο και στενό συνεργάτη Γιώργο Χρυσάφη ολοκληρώνουν την δημιουργία την Ακαδημία Φυσικής Κατάστασης του και συστηματοποιούν τις σύγχρονες απαιτήσεις στην προπόνηση φυσικής κατάστασης (strength and conditioning) αναλαμβάνοντας την προπόνηση αθλητών από όλα τα αθλήματα.

To 2014 με  την  ιδρυση  της PROPONISIS -All About Training and Sports,  εργάζεται για τον επαναπροσδιορισμό των  σύγχρονων απαιτήσεων στην προπόνηση φυσικής κατάστασης (strength and conditioning)   όλων των ομαδικών αλλά και ατομικών αθλημάτων σχεδιάζοντας την προπόνηση των αθλητών και ομάδων.
Κάτω από τις οδηγίες του γυμνάστηκαν και γυμνάζονται καθημερινά πολλοί ταλαντούχοι νέοι και νέες αθλητές και αθλήτριες σ’ αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική προπονητική φάση της αθλητικής τους ζωής.
Υπήρξε αθλητής στίβου του ΗΡΑΚΛΗ και έχει Πανελλήνιες Νίκες στους δρόμους ταχύτητας των 150μ παίδων 100μ εφήβων και της σκυταλοδρομίας 4Χ100 ανδρών και εφήβων.

Είναι Ιδρυτικό Μέλος του Ολυμπιακού Μουσείου της Θεσσαλονίκης και του συλλόγου Βετεράνων Αθλητών Στίβου του ΗΡΑΚΛΗ.

Κλείσε θέση στο Northbasket Player Development τώρα! Συπλήρωσε απλά την φόρμα εγγραφής!