Στο τιμ των ακαδημιών του ΑΣ Καρδίτσας η Στεφανία Θέου

525

Η ανακοίνωση:

Ο Α.Σ.Καρδίτσας ανακοινώνει την ένταξη της Στεφανίας Θέου στην προπονητική ομάδα των ακαδημιών του συλλόγου. Η –καταγόμενη από την Καρδίτσα- Στεφανία, έχοντας σημαντικές εμπειρίες ως αθλήτρια αλλά και ως προπονήτρια, θα αναλάβει τη ανάπτυξη ακαδημιών μπάσκετ αποκλειστικά για κορίτσια ηλικίας 6-14 ετών. Ο Α.Σ.Καρδίτσας δίνει μεγάλη έμφαση στην πρόοδο και οργάνωση των ακαδημιών, στελεχώνοντας το προπονητικό τιμ με νέους και ικανούς προπονητές, ώστε τα παιδιά που μετέχουν να αθλούνται και να εξελίσσονται, συνδυάζοντας τη δημιουργική απασχόληση και την κοινωνικότητα με τη διαρκή αθλητική βελτίωση.

Ποια είναι η Στεφανία Θέου

H Στεφανία Θέου είναι προπονήτρια μπάσκετ, αλλά και προπονήτρια φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης. Είναι πτυχιούχος Φυσικής αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στο μπάσκετ.
Ως αθλήτρια, ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία 9 ετών και εντάχθηκε στον ΔΑΣ Άνω Λιοσίων, με τον οποίο αργότερα κατέκτησε συνεχόμενα πανελλήνια πρωταθλήματα με τα αγωνιστικά τμήματα κορασίδων, νεανίδων και γυναικών τις χρονιές 1999 έως 2004. Παράλληλα συμμετείχε στην σχολική ομάδα του 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων, η οποία τις χρονιές 2002 και 2003 κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Με τη σχολική ομάδα συμμετείχε στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα του 2003 που έγινε στη Βραζιλία, κατακτώντας μάλιστα την 12η θέση.
Ως προπονήτρια, ξεκίνησε το 2010 στις ακαδημίες του δήμου Ζεφυρίου όπου προπονούσε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 9-12 χρόνων. Το καλοκαίρι του 2014 βρέθηκε στο Γιορκ της Αγγλίας, όπου στο πλευρό του θρυλικού David Rivers ήταν προπονήτρια στο διεθνές Village Camps (από όπου και το φωτογραφικό στιγμιότυπο).
Στη συνέχεια, την χρονιά ‎2015-2016 εργάστηκε στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, προπονούσε το αγωνιστικό τμήμα νεανίδων του συλλόγου κατακτώντας την 5η θέση στο πρωτάθλημα Κύπρου, ενώ την ίδια χρονιά ήταν προπονήτρια φυσικής κατάστασης και βοηθός προπονητή στο γυναικείο τμήμα, το οποίο κατέκτησε την 4η θέση στο πρωτάθλημα Κύπρου.