Στο κλειστό της ΜΕΝΤ θα διεξαχθεί το Basket Nights 7

542

BN7 BANNER web

 

Ανακοίνωση τύπου
Ίανθος Ιωαννίνων
Website
Facebook
Twitter

Basket Nights 7: Thessaloniki vs Ioannina!

Για πρώτη φορά το πρωτάθλημα του Basket Nights θα διεξαχθεί σε δύο πόλεις. Η μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη πόλη μετά τα Γιάννενα που θα γνωρίσει τις νύχτες καλαθοσφαίρισης. Συμβολική – αν μη τι άλλο – η επιλογή καθώς είναι η πόλη που μας έμαθε το μπάσκετ και η ανάμνηση των μεγάλων μαχών Άρης ΠΑΟΚ στο τέλος των 80’s μας φέρνει συναισθήματα έντονης νοσταλγίας. Διοργανωτές είναι οι σύλλογοι Ίανθος Ιωαννίνων και Ίανθος Θεσσαλονίκης.

Τι είναι το Basket Nights

Το Basket Nights είναι μια καινοτόμος ιδέα που ξεκίνησε για πρώτη φορά στα Ιωάννινα το Δεκέμβριο του 2013. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα μπάσκετ 3 on 3 το οποίο δεν είναι ένα απλό διήμερο τουρνουά. Αντιθέτως είναι ένα πρωτάθλημα το οποίο λαμβάνει χώρα σε ένα διάστημα δύο μηνών σε κλειστό γυμναστήριο, οι ομάδες χωρίζονται σε κατηγορίες / ομίλους και παίζουν όλοι εναντίον όλων στην κατηγορία / όμιλο. Υπάρχει κατάταξη η οποία καθορίζει ποιες ομάδες παίρνουν το εισιτήριο για τα playoffs, ποιες ανεβαίνουν και ποιες πέφτουν κατηγορία. Το Basket Nights 7 όπως υποδεικνύει και το όνομα θα είναι το 7ο πρωτάθλημα που λαμβάνει χώρα και το πρώτο που θα περιλαμβάνει δύο πόλεις.

Δείτε το trailer για το Basket Nights 7 εδώ. Χορηγός επικοινωνίας είναι το northbasket.gr .

Διεξαγωγή σε 2 πόλεις

Το Basket Nights 7 θα ξεκινήσει την Κυριακή 10 Μαΐου στα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη. Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν θα χωριστούν σε κατηγορίες (στα Ιωάννινα) και ομίλους (στη Θεσσαλονίκη). Θα διεξαχθούν Playoffs επίσης σε κάθε πόλη εκατέρωθεν. Οι 2 ομάδες που θα περάσουν από τη φάση των 4 της κάθε πόλης θα αναμετρηθούν σε ενιαίο Final Four το οποίο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Έπαθλο

Η πρωταθλήτρια ομάδα του Basket Nights 7: Thessaloniki vs Ioannina, η οποία θα αναδειχθεί μετά από ενιαίο final four μεταξύ των 2 καλύτερων ομάδων της Θεσσαλονίκης και των 2 καλύτερων των Ιωαννίνων, θα λάβει:

– Έπαθλο 200 ευρώ
– Δωρεάν συμμετοχή στο Basket Nights 8
– Συμμετοχή σε αγώνα με ομάδα-έκπληξη παλαίμαχων αθλητών της οποίας θα ηγείται ο ο έμπειρος προπονητής (Άρης, Ηρακλής, ΜΕΝΤ, Ολύμπια Λάρισας κ.α.) και Γεν. Γραμματέας του ΣΕΠΚ Παρασκευάς Μουρατίδης.
– Πρόκριση στο ειδικό πρωτάθλημα Basket Nights: Champions Cup

Χώρος Διεξαγωγής

Έναν από τους καλύτερους χώρους άθλησης της συμπρωτεύουσας εξασφάλισε το Basket Nights. Το πρωτάθλημα 3 on 3 που κάνει πρεμιέρα στη πόλη της Θεσσαλονίκης με το Basket Nights 7 θα διεξαχθεί εξ’ολοκλήρου στο κλειστό του ιστορικού σωματείου ΜΕΝΤ. Το κλειστό βρίσκεται στην οδό Κανάρη 77. Το γήπεδο είναι προσβάσιμο με το Λεωφορείο 11 της Πυλαίας με αφετηρία Ν.Σ. Σταθμό και κατεβαίνοντας στη στάση Δουκάκη. Στα Ιωάννινα θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του 6ου ΤΕΕ.

Εγγραφές και αιτήσεις συμμετοχής

Οι εγγραφές στη Θεσσαλονίκη θα γίνονται δεκτές ως και την Παρασκευή 8 Μαΐου στις 11:59 π.μ. Στα Ιωάννινα οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές ως και το Σάββατο 2 Μαΐου ενώ εάν κάποια ομάδα κάνει εγγραφή μετά τη λήξη της προθεσμίας θα υπάρχει δυνατότητα – εφόσον το επιτρέπει το πρόγραμμα να προστεθεί στη Γ κατηγορία.

Την αίτηση εγγραφής μπορείτε να τη κατεβάσετε εδώ: http://www.mediafire.com/view/rd196q8l26hhu5z/BN7_AITHSH.pdf . Την αίτηση πρέπει να τη συμπληρώσετε, να την υπογράψουν όλοι οι αθλητές και να τη καταθέσουν μαζί με το κόστος συμμετοχής στον υπεύθυνο του πρωταθλήματος για την πόλη σας. Την αίτηση συμμετοχής μπορείτε επίσης να τη σκανάρετε και να τη στείλετε μέσω mail στις εξής διευθύνσεις: για τα Ιωάννινα dimitris@ianthos.org για τη Θεσσαλονίκη john_kivra@hotmail.com

Επικοινωνία, ιστοσελίδα και social media

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθυνθείτε στα εξής τηλέφωνα: για το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης 6980364988 για το πρωτάθλημα Ιωαννίνων 6937163555. Επίσης μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα ianthos.org αλλά και να ακολουθήσετε τον σύλλογο του Ίανθου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης twitter και facebook.