Στην Τενερίφη το Παγκόσμιο Γυναικών του 2018

587

Η Τενερίφη είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Γυναικών από τις 22 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, όπως έκανε γνωστό η FIBA. Η παγκόσμια ομοσπονδία ενημέρωσε για την διεξαγωγή της μεγάλης διοργάνωσης στα Κανάρια Νησιά, εκεί όπου -θυμίζουμε ότι- θα βρίσκεται κι η Εθνική Γυναικών, που φέτος τερμάτισε στην τέταρτη θέση του Eυρωπαϊκού της Τσεχίας.

Οι αγώνες της φάσης των ομίλων θα διεξαχθούν στο «Tenerife Sports Pavilion Santiago Martin in San Cristobal de La Laguna» (έδρα της Τενερίφης) και το «Palacio Municipal de Deportes Quico Cabrera  in Santa Cruz», ενώ η τελική φάση θα γίνει στο πρώτο γήπεδο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 5.100 θεατές. Όσο για το δεύτερο, βρίσκεται σε διαδικασία ανακαίνισης, με τις αλλαγές που θα γίνουν τους επόμενους μήνες να μεγαλώνουν τη χωρητικότητά του, η οποία θα φτάσει πλέον στις 3.600 θέσεις.

Θυμίζουμε ότι στο «Tenerife Sports Pavilion Santiago Martin in San Cristobal de La Laguna» διεξήχθη πέρσι το Final Four του Basketball Champions League, το οποίο κατέκτησε η Τενερίφη του Γιώργου Μπόγρη.

Οι ομάδες που θα δώσουν το «παρών» στο Παγκόσμιο Γυναικών είναι οι εξής -ανά ήπειρο:

Ευρώπη: Ισπανία (διοργανώτρια), Ελλάδα, Βέλγιο, Γαλλία, Λετονία, Τουρκία

Ασία: Αυστραλία, Κίνα, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα.

Αμερική: ΗΠΑ (από τους Ολυμπιακούς Αγώνες), Αργεντινή, Καναδάς, Πουέρτο Ρίκο.

Αφρική: Νιγηρία, Σενεγάλη.