Σταματά το μπάσκετ η Δημητράκου

775

Μία απόφαση που προκαλεί έκπληξη στον χώρο πήρε η Ζωή Δημητράκου, η οποία έβαλε τέλος στην καριέρα της σε ηλικία 29 ετών, έχοντας μπει στο -κλειστό- κλαμπ των παικτριών που έχουν αγωνιστεί στο WNBA.

Η Δημητράκου, διεθνής με την Εθνική Γυναικών, αποκάλυψε πως ο λόγος της απόφασής της ήταν ότι ήθελε να κάνει οικογένεια. Έτσι, ολοκλήρωσε την πορεία της στα παρκέ σε ηλικία 29 ετών. Μεταξύ άλλων αγωνίστηκε σε Σεντίς Μπάσκετ (Ισπανία), Αιξ-αν-Προβάνς, Σαρλβίλ-Μεζιέ, Μπουρζ (Γαλλία), Καϊσέρι Κάσκι (Τουρκία), Ναντέζντα (Ρωσία). Είναι η μοναδική παίκτρια που έχει πετύχει κουάρνταμπλ-νταμπλ σε αγώνα της Α1 Γυναικών, στην αναμέτρηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τον Άρη Χολαργού, έχοντας 49 πόντους, 18 ριμπάουντ, 12 κλεψίματα και 10 ασίστ!

Η τοποθέτηση της διεθνούς αθλήτριας για την επόμενη μέρα:

«Επέλεξα να μιλήσω μέσω του All Star Basket για να μην χρειάζεται να δίνω απαντήσεις στον καθένα που θα με ρωτούσε από δω και στο εξής για την απόφασή μου. Αποφάσισα, λοιπόν, να αλλάξω σελίδα και να αφήσω το μπάσκετ πίσω. Δεν θα συνεχίσω να παίζω μπάσκετ, θέλω να κάνω οικογένεια και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το κάνω. Αυτός ήταν ο στόχος μου πάντα και δεν φοβάμαι να αλλάξω σελίδα όταν ξέρω ότι αυτό για μένα είναι το καλύτερο αυτή τη στιγμή.

Δεν θα είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας στα επόμενα δύο παιχνίδια της για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ούτε κάποιου συλλόγου από εδώ και στο εξής. Το συμβόλαιό μου με την BGD λύθηκε επειδή σταματάω το μπάσκετ. Θέλω να μιλήσω για αυτά που λεγόντουσαν ότι θα πάω στον Ολυμπιακό για την επόμενη χρονιά . Δεν ήταν στο πλάνο μου κάτι τέτοιο, για το άμεσο μέλλον αλλά αν ερχόμουν πίσω στην Ελλάδα κάποια στιγμή, η μόνη ομάδα που θα πήγαινα θα ήταν ο Ολυμπιακός για πολλούς λόγους που νομίζω είναι προφανείς.

Η δημιουργία οικογένειας έχει πλέον τον πρώτο και μοναδικό λόγο στην ζωή μου και γι αυτό αφήνω το μπάσκετ πίσω μου».