Σημαντική νίκη εκτός έδρας για τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών

419

Σημαντική νίκη με 57-62 σημείωσε το Σάββατο το απόγευμα το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών με αντίπαλο τον ΓΑΣ Αλεξάνδρεια εκτός έδρας. Ήταν ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στην αρχή, με τους Μπογδάνη και Στόιτση να σκοράρουν για τον “Μέγα” και τον Μπαγιώκα να απαντάει από πλευράς Αλεξάνδρειας με συνεχόμενα τρίποντα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα των Γιαννιτσών κυκλοφορώντας πολύ ωραία τη μπάλα απέναντι στη ζώνη που εφάρμοσαν οι αντίπαλοι, βρήκε σκορ από πολλούς παίκτες και δημιούργησε μια σημαντική διαφορά, με την ομάδα της Αλεξάνδρειας να απαντάει στο φινάλε και να κλείνει το ημίχρονο με 29-37.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την γηπεδούχο ομάδα να πιέζει σε όλο το γήπεδο και γρήγορα να μετατρέπει το παιχνίδι σε ντέρμπι με τους παίκτες του “Μέγα” να δυσκολεύονται να αντιδράσουν και το δεκάλεπτο να κλείνει στο 46-48.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου διορθώνοντας την άμυνά της ενώ παράλληλα βρίσκοντας επιθετικές  λύσεις ιδίως προς το φινάλε του αγώνα, αφού κατάφερε να πάρει κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ και ευστοχώντας στις βολές μπόρεσε να πάρει το πολυπόθητο «ροζ» φύλλο του αγώνα και να φτάσει στην εκτός έδρας νίκη με 57-62.

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας του Μ. Αλεξάνδρου Νίκος Κοτλέας επισήμανε τα εξής:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για αυτήν την πολύ σημαντική νίκη επί ενός αντιπάλου με τους ίδιους στόχους με εμάς. Δείξαμε ψυχραιμία στις δύσκολες στιγμές που παρουσιαστήκανε στο παιχνίδι και με επιθετική πολυφωνία και αμυντική προσήλωση φτάσαμε στη νίκη που τόσο χρειαζόμασταν. Πρέπει τώρα να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι με τον Σκυδραϊκό για να δώσουμε συνέχεια στη νίκη αυτή. »

Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του ‘’Μέγα’’ είναι ο Σκυδραϊκός  με το παιχνίδι να διεξάγεται το ερχόμενο Σάββατο στο κλειστό γήπεδο των Γιαννιτσών.

 

Τα δεκάλεπτα: A΄17-19 , Β΄ 12-18, Γ΄ 17-11, Δ΄ 11-14.

 Γ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών (Ν. Κοτλέας):Μαυρόπουλος 6(2), Πατσιάνης 4, Δεμερτζής 3, Μπουτάκης, Καρύπης 2, Μόσχου 4(1), Στόιτσης 17(2), Μπογδάνης 16, Στεργίου 10, Αργυρόπουλος

ΓΑΣ Αλεξάνδρεια (Σ. Γκότσης): Τερζίδης, Ζήνας, Μπαγιώκας 18(4), Ζήσιος 8(2), Γιοβανόπουλος 2, Παντοφλίδης 6, Παπαγερίδης 10, Περπερίδης, Συρόπουλος 2, Πρόιος 2, Καραγιάννης 9