Ροκανάς: «Προλαβαίνουμε, σοβαροί έως το τέλος»

693

Την πεποίθησή του πως ο Έσπερος ΑΟΠΑ προλαβαίνει το… τρένο της ανόδου στη Β’ Εθνική εξέφρασε ο Φίλιππος Ροκανάς.

Ο 22άχρονος γκαρντ, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του πατρινού συγκροτήματος, εξήγησε: «Σίγουρα προλαβαίνουμε, αλλά πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί έως το φινάλε και συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στόχος είναι η άνοδος. Είμαστε στην 3η θέση και μπορούμε να διεκδικήσουμε την 2η θέση που οδηγεί στη Β’ Εθνική». Είπε ακόμα…

-Ο δικός σου στόχος;
«Να αγωνίζομαι και να βοηθάω την ομάδα περισσότερο. Ήδη ένα όνειρο όταν ξεκίνησα από τις ακαδημίες του συλλόγου έχει επιτευχθεί. Τώρα, πλέον στοχεύω να αυξάνω τη συμμετοχή μου και να βοηθάω με κάθε τρόπο την ομάδα».

-Ποιες ομάδες θεωρείς φαβορί για τα δύο «εισιτήρια» που οδηγούν στη Β’ Εθνική;
«Τη Δάφνη και τον Ίκαρο που προηγούνται, αλλά εμείς και η Κόρινθος μπορούμε την 2η θέση. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια, το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και όλες οι ομάδες μπορούν να νικήσουν σε οποιαδήποτε έδρα. Οι εκπλήξεις δεν αποκλείονται, ενώ στις τελευταίες θέσεις ισοβαθμούν πολλές ομάδες και θα παλέψουν μέχρι τέλους για τη σωτηρία και αυτό ίσως να παίξει ρόλο και στα ψηλά της βαθμολογίας».

-Πόσο επηρέασε την πορεία σας η αλλαγή κατηγορίας παραμονές της έναρξης της σεζόν;
«Λίγο στην αρχή, γιατί το παιχνίδι διαφέρει από τη Β’ στη Γ’ Εθνική. Όμως, έχουμε συνηθίσει την κατηγορία και η αλλαγή πλέον δεν μας επηρεάζει».

-Διαφορές Β’ και Γ’ Εθνικής;
«Η Β’ Εθνική είναι πιο αθλητική κατηγορία, υπάρχουν πιο πολλές επαφές, μεγαλύτερη δύναμη, περισσότερη ταχύτητα, μεγαλύτερα κορμιά και πιο έμπειροι παίκτες. Όμως, το μπάσκετ παραμένει το ίδιο, αλλά το επίπεδο ανεβαίνει σε ταχύτητα και δύναμη όσο υψηλότερη είναι η κατηγορία».

-Ποια ομάδα σε έχει εντυπωσιάσει και γιατί;
«Η Δάφνη του α’ γύρου μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί έπαιζε πολύ γρήγορο και ομαδικό μπάσκετ. Μπορούσαν να βρουν τον ελεύθερο παίκτη πολύ γρήγορα και με καλές συνθήκες. Βέβαια, όλες οι ομάδες είναι μαχητικές και εάν υστερούν λίγο σε μπάσκετ και τεχνική το αναπληρώνουν με το πάθος και την ενέργειά τους, για αυτό κανένας αντίπαλος δεν πρέπει να υποτιμηθεί».

-Το σχόλιό σου για τις άλλες ομάδες της ΕΣΚΑ-Η;
«Όσο περνάει ο καιρός ανεβαίνουν και ανεβάζουν το επίπεδό τους χρόνο με το χρόνο. Οι παίκτες γίνονται πιο δυνατοί και κάθε φορά διεκδικούν το καλύτερο».

-Το παιχνίδι με τον Άρη Πετρούπολης;
«Άλλος ένας τελικός. Στον α’ γύρο στην Πετρούπολη χάσαμε εκεί. Ακόμη, έκαναν ζημιά σε Κόρινθο και Δάφνη, αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Σε κάθε περίπτωση στόχος μας είναι η νίκη, πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες. Για να επιτευχθεί η άνοδος πρέπει να πάμε με νίκες έως το τέλος».

Πηγή: superbasket.gr