Ροδόπουλος: «Ενθαρρυντική η παρουσία του Μήτογλου»

401

Ο Θόδωρος Ροδόπουλος βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στην Πάτρα όπου μίλησε στο Τοπικό Σεμινάριο του ΣΕΠΚ αναλύοντας «βασικά στο σημερινό μπάσκετ» αλλά και «την οργάνωση μίας ομάδας».

Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΣΕΠΚ μίλησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου για το Σεμινάριο της Πάτρας αλλά και για το NCAA που βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.

Για το NCAA που έχει μπει στην τελική φάση και τις προβλέψεις του: «Έχουμε φτάσει πλέον στις 16 ομάδες και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα μειωθούν ακόμα περισσότερο. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αποκλείστηκαν δυνατές ομάδες, όμως αυτό είναι το NCAA. Μετά την επιλογή των 68 ομάδων η διοργάνωση συνεχίζει με νοκ άουτ αγώνες μέχρι να φτάσουμε στον πρωταθλητή και μέσα σε αυτή τη διαδρομή τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Φέτος έχουν αποκλειστεί ομάδες που κατείχαν την 1η-2η θέση στα μπράκετ όπως το Villanova που ήταν Νο 1 και τα Kansas, Virginia Tech που ήταν Νο2. Προσωπικά φαβορί θεωρώ το Kentucky, το οποίο έχει ρεκόρ 36-0 μέχρι τώρα, όμως ο τρόπος παιχνιδιού του σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ δεν επιτρέπουν σοβαρά προγνωστικά, καθώς σε αυτή τη φάση με μία ήττα αποκλείεσαι».

Για τους Έλληνες και την πορεία τους στα Κολέγια: «Ήταν καλοί. Ειδικά ο Μήτογλου, ο οποίος αν και πρωτοετής έπαιζε περίπου 22 λεπτά σε κάθε αγώνα του West Forest. Σε ένα ανταγωνιστικό conference όπως είναι το ACC και κόντρα σε ομάδες όπως το Duke, North Carolina, Virginia, δεν κατάφερε να περάσει στην τελική φάση κάτι που οφείλεται και στο αρκετά νεανικό ρόστερ. Η παρουσία του Κώστα Μήτογλου ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική».

Για τα όσα δίδαξε στο Σεμινάριο της Πάτρας που ήταν ομιλητής: «Είχα την ευκαιρία μετά από 10 χρόνια να βρεθώ κοντά στους προπονητές της Πάτρας σε ένα Σεμινάριο για προπονητές που δουλεύουν με νέους παίκτες. Προσπάθησα με αναλυτική έκφραση σε κάθε άσκηση ή τρόπο παιχνιδιού, να τους βοηθήσω γιατί η δουλειά των προπονητών που δουλεύουν με μικρές ηλικίες είναι δύσκολη και θέλει μεγάλη ανάλυση στις λεπτομέρειες.

Χάρηκα ιδιαίτερα γιατί βρέθηκαν 3 προπονητές οι οποίοι θυμούνταν και μου είπαν πράγματα που είχα διδάξει πριν 10 χρόνια κατά την παρουσία μου και πάλι στην Πάτρα. Αυτό μου έδειξε πόσο διψάνε οι Έλληνες προπονητές για γνώσεις και την ανάγκη που υπάρχει για άμεση επαφή προκειμένου να βελτιώσουν την συνολική παρουσία τους μέσα στο γήπεδο.

Το Σεμινάριο παρότι ήταν μικρό χρονικά ήταν επιτυχημένο και πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα δείξει πόσο επηρέασε τους πολλούς προπονητές που παραβρέθηκαν».