Ραΐτσεβιτς: «Έπρεπε να συνεχιστεί το Άρης-ΠΑΟΚ»

325

Εντυπωσιασμένος από το επίπεδο των προπονήσεων της Greek Basketball Academy εμφανίστηκε ο Μίροσλαβ Ραΐτσεβιτς που με αφορμή την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε στην προπόνηση της Ακαδημίας.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της GBA, ο πρώην φόργουορντ Άρη αλλά και παλιός συμπαίκτης του Λάζαρου Παπαδόπουλου στην Ντινάμο Μόσχας, συνέκρινε τη δουλειά που γίνεται στη GBA με αυτή στις ακαδημίες μεγάλων σερβικών ομάδων, οι οποίες έχουν τεράστια παράδοση στην παραγωγή και την ανάδειξη ταλέντων.

Ο Ραΐτσεβιτς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη μεγάλη του αγάπη τον Άρη, τον οποίο παρακολούθησε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ενώ χαρακτήρισε άδικη την απόφαση των διαιτητών να διακόψουν το παιχνίδι.

Ο παλιός ομογενής παίκτης είπε αρχικά: «Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αυτό που είδα στην προπόνηση της GBA. Μια ακαδημία που δουλεύει πάρα πολύ οργανωμένα, δημιουργεί παίκτες και προσπαθεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του μπάσκετ, φέρνοντας τα παιδιά στο άθλημα. Τέτοιες ακαδημίες με αυτή την οργάνωση και την ποιότητα της δουλειάς είναι απαραίτητες για το ελληνικό μπάσκετ και μπορούν να το ανεβάσουν επίπεδο».

Πρόσθεσε πως «οι γονείς γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους βρίσκονται σε καλά χεριά και χαίρονται γι’ αυτό. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουν ότι παίκτες όπως ο Παπαδόπουλος, ο Χατζηβρέττας, ο Χαραλαμπίδης αλλά και ο Διαμαντίδης βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους. Τους προσφέρει μια σιγουριά ότι τα παιδιά τους θα μάθουν σωστά τα βασικά του αθλήματος και θα βάλουν γερά θεμέλια από μικρή ηλικία. Μου άρεσε πολύ η εικόνα που είδα με τους προπονητές να διορθώνουν το παραμικρό λάθος των αθλητών και να είναι συνεχώς από πάνω τους μέχρι να εκτελέσουν σωστά την άσκηση».

Ως προϊόν του σερβικού μπάσκετ, ο Ραΐτσεβιτς γνωρίζει πολύ καλά πως δουλεύουν οι ομάδες της γειτονικής χώρας και η προσπάθεια που γίνεται στη GBA, όπως τόνισε, έχει πολλά κοινά στοιχεία με ακαδημίες της Σερβίας. «Ο τρόπος και η ποιότητα της προπόνησης μου θύμισε τις ακαδημίες σερβικών ομάδων όπου όλοι γνωρίζουν τη δουλειά που γίνεται αλλά και την παραγωγική διαδικασία. Ξέρω ότι ο Λάζαρος έχει ταξιδέψει σε διάφορα μέρη όπως η Σερβία, η Ρωσία και άλλες χώρες και έχει παρακολουθήσει πως δουλεύουν γνωστές ομάδες και προσπαθεί να φέρει καινούργια πράγματα στη GBA. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο γιατί τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι προπονητές έχουν συνεχώς στο μυαλό τους πως θα φέρουν νέες ιδέες, έχοντας ως στόχο τη βελτίωση του επιπέδου των προπονήσεων και γενικότερα της δουλειάς που γίνεται στην Ακαδημία».

Η αγάπη του για τον Άρη είναι γνωστή και είχε την ευκαιρία να την εκφράσει για μια ακόμη φορά, σχολιάζοντας ταυτόχρονα όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που δεν ολοκληρώθηκε. «Είμαι Αρειανός και δεν το κρύβω. Έζησα σπουδαίες στιγμές με αυτή την ομάδα. Ήμουν παρών το περασμένο Σάββατο στο “Nick Galis Hall” και είναι κρίμα γιατί ένα τέτοιο παιχνίδι είχε αυτό το άδοξο τέλος. Θεωρώ άδικη την απόφαση των διαιτητών να διακόψουν τον αγώνα.

Έπρεπε να δώσουν την ευκαιρία στον κόσμο έστω να αδειάσει το γήπεδο ώστε να συνεχιστεί το ματς. Η άποψη μου είναι πως θα μπορούσε να συνεχιστεί με κόσμο το παιχνίδι αλλά οι διαιτητές για τους δικούς τους λόγους πήραν αυτή την απόφαση. Είναι κρίμα να τραυματίζεται ένας διαιτητής αλλά από την άλλη πλευρά το μπάσκετ χρειάζεται γεμάτα γήπεδα και τέτοια ατμόσφαιρα σαν αυτή που δημιουργούν οι φίλοι του Άρη. Απολαμβάνω αυτή την ατμόσφαιρα και μπορώ να πω ότι μου λείπει».