Πατρίτσια Κόρφα: «Δεν πιστεύω ότι η μόδα έχει κανόνες»

1491

Το “Patricia the Style Store” λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια στην οδό Προξένου Κορομηλά και αποτελεί έναν από τους πιο hot προορισμούς για τις νεαρές κοπέλες, που θέλουν να δώσουν ένα άλλο τόνο στο στυλ τους, λίγο πιο “cute”, συμβουλευόμενες φυσικά την ιδιοκτήτριά του Πατρίτσια Κόρφα κόρη του γνωστού πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ και νυν προπονητή Τζον Κόρφα .

Η Πατρίτσια Κόρφα έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και μπήκε στο χώρο της μόδας αρκετά νέα, είναι μόλις 22 χρονών και ασχολείται με τη μόδα ήδη 3 χρόνια, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις σπουδές της. Δηλώνει πως είχε από μικρή πάθος με τη μόδα, ενώ η φράση που την αντιπροσωπεύει είναι: “Cute is the new sexy”. Σκοπός της είναι να παρέχει στις γυναίκες κάτι πιο χρωματιστό και κοριτσίστικο, βάζοντας σε κάθε επιλογή τη δική της υπογραφή. Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα…
Πόσο χρονών είσαι και τι σπουδάζεις;
Είμαι 22 χρονών και σπουδάζω Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΠΑ.ΜΑΚ.
Την πρώτη σου εμφάνιση την έκανες μέσα από το e-shop “PatCute”. Πώς σου ήρθε η ιδέα για ένα Online shop και τι σε παρακίνησε να την υλοποιήσεις;;
Μου ήρθε η ιδέα για το e-shop, γιατί είχα μία οικειότητα με την ηλεκτρονική πώληση. Είμαι Ελληνοαμερικανίδα και είχα παρατηρήσει ότι στην Αμερική ήταν πολύ διαδεδομένο, ενώ στην Ελλάδα δεν υπήρχαν πολλά e-shop, ειδικά που να είχαν σχέση με τη νεανική μόδα, τρία χρόνια πριν, όταν το ξεκίνησα. Επίσης, ήταν ένα σκαλοπάτι για τα υπόλοιπα πράγματα που ήθελα να κάνω, ιδιαίτερα εφικτό, δεδομένου ότι δεν χρειαζόταν τόσο μεγάλο κεφάλαιο και εμπειρία, αφού ήμουν μόνο 19 ετών τότε. Ουσιαστικά, ήταν μια ιδέα δικιά μου, γιατί ήθελα να παρέχω κάτι διαφορετικό, πιο χειροποίητο και εκλεπτυσμένο. Επιπλέον, το e-shop, αν και το έχω μετατρέψει, το συνεχίζω ακόμη και τώρα.
Στη συνέχεια, μετά την επιτυχία του PatCute, αποφάσισες να ανοίξεις το ”Patricia the Style Store” στην οδό Προξένου Κορομηλά. Γιατί επέλεξες μία οδό που χαρακτηρίζεται και ως παράδεισος του shopping;
Μου άρεσε πάντα αυτός ο δρόμος… Δεν ήταν τόσο εμπορικός, όπως οι μεγαλύτεροι δρόμοι, με την έννοια ότι σου προσφέρει κάτι πιο exclusive. Είναι πολύ “νεανικός” δρόμος, επειδή βρίσκεται κοντά σε όλα τα cafe και, επίσης, μου ήταν αρκετά οικείος και ευχάριστος και ήθελα να δουλέψω σε αυτό το κομμάτι.
Σε μία περίοδο κρίσης είναι ρίσκο μία επιχειρηματική κίνηση, αλλά εσύ πήρες το ρίσκο και ξεκίνησες! Υπήρχε κάποια στιγμή που να το μετάνιωσες; 
Πιστεύω ότι όλοι οι επιχειρηματίες μετανιώνουν και ξε-μετανιώνουν μπορεί και γύρω στις 50 φορές την ημέρα, αυτό είναι ένα καθημερινό κομμάτι της επιχειρηματικότητας. Φυσικά και υπάρχουν πολλές φορές που το μετάνιωσα, που θεώρησα ότι κάνω κάτι δαιδαλώδες, αλλά υπάρχουν άλλες τόσες στιγμές που το απολαμβάνω και μου αρέσει η δουλειά μου και νομίζω πως αυτές οι στιγμές υπερισχύουν στον απολογισμό. Δεν υπάρχει κάτι που να μην είναι δύσκολο, οτιδήποτε και να κάνεις στη ζωή σου.
 
Τι συμβουλή θα έδινες στους νέους που αποφασίζουν να κάνουν την ιδέα τους πράξη;
Αυτό που θα συμβούλευα εγώ τους νέους είναι να το κάνουν και να μη φοβούνται. Άλλωστε, αυτό που έχω διαβάσει και πιστεύω ακράδαντα είναι ότι “ο φόβος και οι αμφιβολίες σκοτώνουν περισσότερα όνειρα απ’ ό,τι θα έκανε η αποτυχία”. Επομένως, θεωρώ ότι οποιοσδήποτε έχει όρεξη, υπομονή -χρειάζεται πάντα στη ζωή- κι επιμονή θα τα καταφέρει.
 
Και τώρα πάμε στο κομμάτι μόδα.. Τι είναι η μόδα για σένα;
Είναι ένας τρόπος να δείχνεις και να φτιάχνεις τη διάθεσή σου. Αν φορέσεις, δηλαδή, κάτι που σου αρέσει πολύ, σε κάνει να νιώθεις όμορφα και φτιάχνει η διάθεσή σου. Είναι ένας τρόπος έκφρασης για κάθε γυναίκα, να δείχνει την προσωπικότητά της, το στυλ της, να εξωτερικεύει αυτά που νιώθει.
 
Είχες από μικρή αγάπη για τη μόδα ή προέκυψε στην πορεία, μεγαλώνοντας;
Ήθελα να γίνω από μικρή σχεδιάστρια μόδας και μάλιστα, όταν ήμουν δευτέρα Δημοτικού είχα ένα τετράδιο που ζωγράφιζα ρούχα και τους έδινα ονόματα, όπως ακριβώς κάνω και τώρα. Δεν ήξερα τον τρόπο ή ως τι, σίγουρα όμως ήθελα να βρίσκομαι στο χώρο. Βέβαια, την ιδέα να γίνω μοντέλο την εγκατέλειψα νωρίς, γιατί δεν είχα το ανάλογο ύψος.
 
Ποια είναι η σχέση σου με το styling; 
Για μένα, το styling δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Δεν έχω ποτέ κάποιο συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό μου. Επίσης, δε μου αρέσει να βάζω ταμπέλες πάνω σε συγκεκριμένα στυλ, δηλαδή δε θα πω ποτέ ότι είμαι πιο boho ή minimal, είναι καθαρά ανάλογο της διάθεσής μου. Γι’ αυτό το λόγο, πάντα, είτε στο μαγαζί, είτε σε κάποια φωτογράφιση, έχω ναι μεν ένα concept στο μυαλό μου, αλλά ποτέ δεν το ακολουθώ πιστά. Επίσης, δεν πιστεύω στα ρεύματα, απόλυτα. Φυσικά, όλοι επηρεάζονται από κάτι περισσότερο ή λιγότερο, όπως επηρεάζομαι κι εγώ στυλικά, ή όσον αφορά το ύφος του μαγαζιού. Ακόμη, θεωρώ ότι όλοι μπορέσουν να φορέσουν τα πάντα.
 
Θα ήθελες να ακολουθήσεις μια καριέρα πάνω σε αυτό το κομμάτι;
Θα μπορούσα να ακολουθήσω μια καριέρα στο styling. Δεν ξέρω κατά πόσο θα άρεσαν στους άλλους αυτά που θα τους πρότεινα, αλλά σίγουρα θα άρεσαν σε εμένα.
 
Το “Patricia the Style Store” σε ποια μερίδα γυναικών απευθύνεται και ποια είναι η φιλοσοφία του;
Θα ήθελα πάρα πολύ να μπω σε όλες τις γυναίκες, αλλά επειδή αυτό είναι αρκετά δύσκολο, το έχω συρρικνώσει λίγο, με την έννοια ότι προσπαθώ όσο γίνεται να απευθύνομαι στους πάντες. Από το μαγαζί έχουν ψωνίσει κοπέλες από 12-15 ετών μέχρι κυρίες 65 ετών. Σημασία έχει να υπάρχουν κομμάτια που απευθύνονται σε όλα τα στυλ. Επίσης, προσπαθώ να απευθύνομαι σε όλα τα στυλ σωματοτύπων, γιατί δεν πιστεύω στα πολύ αδύνατα πρότυπα. Γι’ αυτό το λόγο, στις φωτογραφίσεις επιλέγω μοντέλα που έχουν φυσιολογικό βάρος και προωθούν ένα πιο υγιές πρότυπο. Οπότε, πιστεύω απευθύνομαι σε όλους, αλλά με ρούχα πιο ιδιαίτερα, πολύχρωμα και χαρούμενα.
 
Τα κομμάτια που επιλέγεις ακολουθούν πάντα τη μόδα που καθιερώνουν οι μεγάλοι οίκοι ή επιλέγεις και άλλα κομμάτια, φτιάχνοντας τη δική σου μόδα;
Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθώ καν τις τάσεις της μόδας. Δεν πιστεύω στη μόδα, με την έννοια ότι δε μου αρέσει να κατευθύνομαι από αυτή. Φυσικά και υπάρχουν επιρροές και, όταν επικρατεί ένα trend, δεν μπορείς να μην το ακολουθήσεις, γιατί όλοι ακολουθούν αυτά που προτάσσουν οι σχεδιαστές, περισσότερο ή λιγότερο.  Ακολουθώ το προσωπικό μου γούστο, αν και δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό αυτό. Αυτό, όμως, που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι μέχρι τώρα αποδίδει. Επίσης, συνηθώς αυτά που δημιουργώ ή φτιάχνω εγώ αποδίδουν περισσότερο από τα υπόλοιπα και είναι κάτι που με κάνει χαρούμενη. Γενικά, δέχομαι τις επιρροές, αλλά προσπαθώ να μην καθορίζονται όλα από αυτές. Ειδικότερα, για παράδειγμα, όταν ένα σχέδιο είναι κλασσικό, μπορεί να φορεθεί ακόμα και μετά από χρόνια.
 
Κατά την περίοδο της κρίσης πιστεύεις άλλαξε η σχέση των γυναικών με τη μόδα; 
Θεωρώ ότι άλλαξε από την άποψη του ποσού που μπορούν να διαθέσουν οι γυναίκες, καθώς και από τη συχνότητα που πηγαίνουν για shopping. Δεν αλλάζει το γεγονός, όμως, ότι μια γυναίκα πάντα θέλει να περιποιείται τον εαυτό της, να ντυθεί ή να πάρει καινούρια ρούχα.
 
Το στυλ εξαρτάται ή όχι από τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει μία γυναίκα;
Το στυλ δεν έχει καμία σχέση με το ποσό των χρημάτων που διαθέτει μία γυναίκα. Πιστεύω ότι αν γνωρίζει το γούστο της, το σώμα της, τι της ταιριάζει και τι θέλει, ακόμα και κάτι που έχει το μικρότερο κόστος, μπορεί να δείχνει επάνω της εκπληκτικό και πανάκριβο.

Καλοκαίρι, μία λέξη, πολλά ρούχα! Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι για την παραλία;

Τα μαγιώ είναι ολοφάνερα η αδυναμία μου, θα μπορούσα να τα φοράω όλο το χρόνο, αν μου το επέτρεπε ο καιρός. Ειδικότερα, έχω αδυναμία στα ολόσωμα μαγιώ, αν και μου δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στο μαύρισμα. Το αγαπημένο μου μαγιώ, φέτος, είναι ένα καινούριο σχέδιο, που είναι εξώπλατο, πολύχρωμο, με φοίνικες. Το έχω συνδυάσει και με την Καλιφόρνια, απ’ όπου κατάγεται ο μπαμπάς μου και το αγαπάω λίγο παραπάνω!

Κατά τη γνώμη σου ποια κομμάτια είναι απαραίτητα στην ντουλάπα μιας γυναίκας για τη σεζόν “Καλοκαίρι 2016”;
Θα έλεγα, σίγουρα ένα ολόσωμο μαγιώ, γιατί φέτος είναι πιο hot απ’ ό,τι πέρυσι. Φέτος, επειδή είναι τάση τα 70’s και μου αρέσει το boho, θα πρότεινα κάτι σε καμπάνα ή παντελόνα με έντονα χρώματα, συνδυασμένο με ένα crop top. Επίσης, θα συμβούλευα όλες τις γυναίκες να πάρουν ένα ολόσωμο φορμάκι, γιατί εκτός από πρακτικό, συνδυάζει την άνεση του σορτς και την αισθητική ενός φορέματος, οπότε θα είναι καλοντυμένες όλες τις ώρες της ημέρας.
 
Ποια διάσημη θα ήθελες να φορέσει κάποιο κομμάτι του ”Patricia the Style Store”;
Η απάντηση είναι εύκολη και δεν είναι άλλη από την Beyoncé. Είναι η αγαπημένη και αν ποτέ φορούσε κάτι δικό μου, θα ήταν από την bucket list.
 
Τελειώνοντας, τι συμβουλή έχεις να δώσεις στα νέα κορίτσια που ψάχνουν να βρουν το “στυλιστικό” τους χαρακτήρα;
Το μόνο που τις συμβουλεύω είναι αυτό που ακολουθώ κι εγώ: «Δεν πιστεύω σε κανόνες». Αν και υπάρχουν κάποιοι κανόνες αισθητικής, εγώ δεν πιστεύω σε αυτό. Πιστεύω ότι, αν κάτι τους αρέσει, να το φοράν και να αισθάνονται όμορφα με τον εαυτό τους και αυτό, σίγουρα, θα βγει προς τα έξω. Αν κάτι τους αρέσει, δεν μπορεί να τους πει κάποιος να μην το φορέσουν.
πηγή: allinskg.blogspot.gr