Παπαντωνίου: «Μια όμορφη παρέα…»

664

Η δύναμη της παρέας έχει φέρει πολλές επιτυχίες στο παρελθόν στην Εθνική Ανδρών και σε αυτήν ακριβώς θα στηριχθεί σύμφωνα με τον Νώντα Παπαντωνίου και η ομάδα του 3Χ3 στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στον ιστορικό χώρο του Ζαππείου (23-26 Αυγούστου), για μια ακόμη διάκριση.

«Θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία. Είναι κάτι καινούργιο, δεδομένου ότι είναι το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μέσω του οποίου η FIBA θέλει όχι μόνο να το καθιερώσει, αλλά και να το εντάξει στα ολυμπιακά αθλήματα», δήλωσε ο γκαρντ του Περιστερίου και συνέχισε: «Με τα παιδιά γνωριζόμαστε χρόνια και για να πω την αλήθεια τα μονά είναι η αγαπημένη μας συνήθεια.

Τα καλοκαίρια «σπαταλάμε» πολλές ώρες κάθε μέρα για να παίζουμε μονά. Είναι κάτι που μας ευχαριστεί, μας αρέσει και μας γεμίζει περισσότερο και από την κανονική προπόνηση. Λατρεύουμε την ιδέα του μονού. Μας αρέσει που το μπάσκετ είναι ελεύθερο και παίζουμε χωρίς σύστημα. Όταν μάλιστα έχεις και τόσο ωραία παρέα όσο η δική μας, όλα είναι ακόμα καλύτερα…».

Τα αγαθά, αλλά και οι διακρίσεις αποκτούνται με κόπο για αυτό και η ομάδα προπονείται εδώ και δύο μέρες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα διεξαχθεί το τουρνουά. Οι πρώτες εντυπώσεις του Νώντα Παπαντωνίου, είναι άριστες! «Ο χώρος είναι πολύ όμορφος, ειδικά το κεντρικό γήπεδο. Την πρώτη μέρα που πήγαμε και παίξαμε λίγο παρότι ήταν κάτι τελείως ανεπίσημο, μαζεύτηκε αρκετός κόσμος και μας παρακολουθούσε. Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που ζητούσαν πληροφορίες για το τουρνουά.

Αυτό αποτελεί δείγμα ότι οι φίλαθλοι ενδιαφέρονται και θα έρθουν να παρακολουθήσουν από κοντά τη διοργάνωση. Σε αυτό θα βοηθήσει και το γεγονός ότι είναι εύκολη η πρόσβαση στα γήπεδα. Στους Έλληνες αρέσει το μπάσκετ και είναι σίγουρο ότι θα του αρέσει και το 3Χ3, γιατί δεν είναι βαρετό. Είναι γρήγορο και καθόλου περίπλοκο. Για εμάς τους αθλητές είναι κουραστικό, γιατί παρότι είναι δεκάλεπτα τα ματς, είναι σε υψηλή ένταση και για ανταπεξέλθεις θα πρέπει να είσαι σε πολύ καλή κατάσταση».

Αναφερόμενος στο επίπεδο είπε: «Και μόνο που κατεβαίνουν παίκτες όπως οι Γκαρμπαχόσα και Χιμένεθ φαίνεται πόσο υψηλό θα είναι το επίπεδο και πόσο μεγάλος ανταγωνισμός θα υπάρχει. Εμείς θέλουμε να κάνουμε πραγματικά μια πολύ καλή εμφάνιση. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και σε αυτό θέλουμε να μας βοηθήσει και ο κόσμος με την παρουσία του».

Τέλος, ο διεθνής γκαρντ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον κόουτς της ομάδας, Γιώργο Λιμνιάτη. «Πραγματικά απολαμβάνουμε να προπονούμαστε μαζί του. Μας δίνει συμβουλές, μας μιλάει για τους κανόνες, μιας και είναι ειδικός λόγω της προηγούμενης συμμετοχής του και γενικά το κλίμα μεταξύ μας είναι εξαιρετικό».