Παπαμαρκάκη: «Η άνοδος ο μεγάλος στόχος»

708

Το απόλυτο έχει πετύχει η Εθνική Κορασίδων μέχρι στιγμής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας και συνεχίζει.

Η Βάσια Παπαμαρκάκη λίγο μετά τη νίκη επί του Λουξεμβούργου σημέρα και πριν το διήμερο ρεπό που περιμένει την ελληνική ομάδα, αναφέρθηκε στα διότι του αήττητου, αλλά και στα… τυχερά που δεν αποκαλύπτονται.

-Πώς τα έχετε καταφέρει να κάνετε αυτό το 3/3; Τι είναι αυτό που κάνετε καλά και έχετε πάρει αυτά τα αποτελέσματα;

“Αυτό το μικρό αήττητο είναι καθαρά θέμα σωστής προετοιμασίας, διάθεσης και εκτέλεσης στο παρκέ, των συμβουλών των προπονητών μας. Τα παιχνίδια όλα τα βλέπουμε διαφορετικά. Όλες προσπαθούμε για το καλύτερο και το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα είναι αυτό που κάθε μερα μας ανεβάζει περισσότερο.»

-Σας έχουν δώσει αυτοπεποίθηση, αλλά και απαραίτητο χρόνο στο παρκέ αυτοί οι πρώτοι αγώνες, ιδιαίτερα σε κορίτσια που δεν έχουν ξαναπαίξει σε διεθνείς διοργανώσεις;

«Τους τρεις πρώτους αγώνες τους έχουμε κερδίσει σχετικά εύκολα. Όλα τα κορίτσια έχουμε πάρει χρόνο στο παρκέ, κάτι το οποίο φυσικά μας δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια και τα πιο δύσκολα παιχνίδια που έρχονται.»

-Πώς βλέπεις τον αγώνα με τη Σουηδία και το στόχο της ανόδου;

«Το παιχνίδι με τη Σουηδία το θεωρούμε το πιο δύσκολο του ομίλου μας και αυτό που θα μας δώσει την πρωτιά για τη συνέχεια. Έχουμε τις πιθανότητες για τη νίκη με το μέρος μας και είμαστε πολυ αισιόδοξες. Η άνοδος ειναι ο μεγάλος στόχος μας, αλλά έχουμε ακόμα αρκετά κρίσιμα παιχνίδια. Το σίγουρο είναι πως θα διεκδικήσουμε το καλύτερο σε κάθε περίπτωση!»

-Το διήμερο ρεπό που έχετε μπροστά σας πιστεύεις πως θα είναι θετικό για εσάς;

«Το διήμερο ρεπό θα μας βοηθήσει να γεμίσουμε πάλι με ενέργεια. Μπορεί από την άλλη και να μας αποσυντονίσει κάπως, αλλά αν είμαστε συγκεντρωμένες σε αυτά που μας λένε οι προπονητές, μόνο καλό θα μας κάνει αυτό το κενό.»

-Τι είναι αυτό που λέτε εσείς μεταξύ σας πριν βγείτε στο παρκέ; θα το μοιραστείτε μαζί μας;

«Πριν τον αγώνα η ομάδα δείχνει με τον τρόπο της πως πιστεύει στη νίκη. (γελάει) Κάποια πράγματα που λεμε θα τα κρατήσουμε για εμάς. Ποιος ξέρει; Ίσως είναι και τα τυχερά μας!»