Πανελλήνιο Νεανίδων: Απόλλων Πτολεμαΐδας – Πελασγός 56-44

688

Την πρώτη του νίκη πέτυχε ο Απόλλωνας Πτολεμαΐδας στη Τελική Φάση του Πανελλήνιου Νεανίδων που διεξάγεται στο Τσοτύλι, καθώς επικράτησε με 56-44 του Πελασγού Μεγαλόπολης.

Μετά το καλό ξεκίνημα του Πελασγού που προηγήθηκε με 4-9 στο πεντάλεπτο, ο Απόλλων Πτολεμαΐδας ανέκαμψε και οι δύο ομάδες εναλλασσόταν στην πρωτοπορία του σκορ για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ομάδα της Αρκαδίας διατήρησε ένα μικρό προβάδισμα στο τρίτο δεκάλεπτο μέχρι και το 29ο λεπτό, όταν ο Απόλλων προηγήθηκε με 40-36. Δύο λεπτά πριν το φινάλε η ομάδα της Πτολεμαΐδας  πήρε μια διαφορά οκτώ πόντων (52-44) και «καθάρισε» το παιχνίδι.

Δεκάλεπτα: 14-12, 29-30, 40-38, 56-44

Διαιτητές: Μηλαπίδης, Πετανίδου

Απόλλων Πτολεμαΐδας (Καψάλης): Δημητριάδου, Κοτζαϊτση 19, Τσιανάκα Α. 8, Τρυφωνίδου, Τσιανάκα Ε. 7(1), Κουρτίδου 7, Δανιηλίδου 9, Χαϊντάρη 2, Αντωνίου 1, Γρηγοριάδου 3, Μαμαλίγγα.

Πελασγός (Τσατσούλης): Χρανιώτη 9, Παναγιώτου 4, Αριδά 2, Αγγελοπούλου, Παπαγγελή 2, Τσιντώνη 10, Σεφέρου 2, Σταβαράκη 2, Μιχολιά 2, Καντέλη 11.

 

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το Πανελλήνιο Νεανίδων εδώ

Ζήσης Καψάλης: Να διεκδικήσουμε ότι περισσότερο μπορούμε

Μετά τη νίκη της Πτολεμαΐδας επί του Πελασγού ο Ζήσης Καψάλης ανέφερε τα εξής: «Ξέραμε ότι ο Πελασγός δεν έχει καλό μακρινό σουτ, ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο η άμυνά μας δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε. Μιλήσαμε στο ημίχρονο με τα κορίτσια για το τι θα πρέπει να βελτιώσουμε και στο δεύτερο μέρος καταφέραμε να δεχθούμε μόνο 14 πόντους. Δεν είμαι ικανοποιημένος από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις μας στο τουρνουά. Θέλουμε μία καλή εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό και από εκεί και ύστερα να διεκδικήσουμε ότι περισσότερο μπορούμε».