Παναγιώτης Δανάκης : «Ο Μελετιάδης έφερε το “μέταλλο” του νικητή στο Πευκοχώρι»

1012

Το Πευκοχώρι υπέταξε και την Καβάλα, αποτελώντας ακόμη μία ομάδα στο Βορρά της Β’ Εθνικής που κάνει… δήλωση ανόδου, με τον Παναγιώτη Δανάκη να μιλάει  για το θρίαμβο της Ευρώπης, το στόχο της Α2 που υπάρχει πλέον στο μυαλό όλων, τις αλλαγές που έφερε ο Ευρυπίδης Μελετιάδης και τη δική του παρουσία.

Μία από τις ομάδες που εντυπωσιάζουν τον τελευταίο καιρό, όχι μόνο για τη Β’ Εθνική αλλά γενικά τις χαμηλότερες εθνικές κατηγορίες, είναι αυτή του Πευκοχωρίου. Θα το καταλάβει κανείς, βλέποντας τις οκτώ νίκες στους τελευταίους εννέα αγώνες του, από τότε δηλαδή που ο Ευρυπίδης Μελετιάδης ανέλαβε το «τιμόνι» της ομάδας, με το σκηνικό να έχει πλήρως αλλάξει. Και αυτό αποδείχθηκε στο τελευταίο «κρας τεστ», με το 79-73 επί της πρωτοπόρου – εκείνη τη στιγμή – Καβάλας την περασμένη Κυριακή (11/4) να δείχνει πως η άνοδος κάθε άλλο παρά… όνειρο απατηλό είναι.

Ο Παναγιώτης Δανάκης ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Ευρώπης, με τον πολύπειρο γκαρντ να πραγματοποιεί σπουδαία δουλειά, ερχόμενος το περασμένο καλοκαίρι… πακέτο με τον Σταύρο Μυλωνίδη από τη Γέφυρα. Ο ίδιος μίλησε για την νέα μεγάλη εμφάνιση της ομάδας της Χαλκιδικής, δηλώνοντας ευθέως πως πλέον η άνοδος είναι στο μυαλό απάντων. Αναφέρεται στις αλλαγές που έφερε η έλευση του κόουτς Μελετιάδη, ενώ εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο Πευκοχώρι πριν από μερικούς μήνες, τονίζοντας πως κυριότερο κίνητρο ήταν ο πρωταθλητισμός.

Παναγιώτη, τι είναι αυτό που σας έδωσε την νίκη, απέναντι σε μια εξίσου ισχυρή ομάδα σαν την Καβάλα, όταν μάλιστα προερχόταν από ένα τόσο μεγάλο διπλό στο Μεσολόγγι;

Ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και αυτό μας οδήγησε στην νίκη. Η θέληση και τα πολλά κίνητρα που είχαμε, όχι μόνο σαν ομάδα αλλά και ατομικά ο καθένας, μας βοήθησαν να κερδίσουμε αυτο το πολύ σημαντικό παιχνίδι για την συνέχεια.

Ο προπονητής σας, πριν από λίγο καιρό απέφυγε να μιλήσει για κάτι σπουδαίο, αλλά η πορεία σας πλέον θα μπορούσε να σας βάζει και σε σκέψεις ανόδου. Συμφωνείς με αυτό;

Όποιος πει πλέον, ότι δεν κοιτάμε την άνοδο, αναμφίβολα θα κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του. Η πορεία μας τον τελευταίο καιρό, η σκληρή δουλειά και οι πολύ καλές συνθήκες στην ομάδα, δεν μας επιτρέπουν να μη σκεφτόμαστε στην άνοδο την Α2.

Τι εξηγεί αυτή τη θεαματική αλλαγή στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας σας, με 8 νίκες στα τελευταία 9 ματς μετά την έλευση του Ευρυπίδη Μελετιάδη;

Με την έλευση του κόουτς Μελετιάδη, η ομάδα εκτός από… ένεση αδρεναλίνης στην ψυχολογία μας, απέκτησε και το «μέταλλο» του νικητή. Αυτό, βέβαια, ήταν κάτι που ερχόταν μέρα με την μέρα, με την πολύ καλή και στοχευμένη προπόνηση που κάνουμε, με την συνδρομή όλου του προπονητικού επιτελείου, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας.

Βλέπουμε να είσαι μέσα στους παίκτες που έχουν βοηθήσει στην αλλαγή και να είσαι πρωταγωνιστής. Τι σε έχει κάνει να νιώσεις άνετα, αν και έμπειρος, σαν καινούργιος που είσαι μέσα σε ένα σύνολο που δε συνηθίζει να κάνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ του;

Ένιωσα άνετα από την πρώτη ημέρα στην ομάδα του Πευκοχωρίου, μιας και το κλίμα, τόσο από τους παίκτες όσο και από την διοίκηση, ήταν και είναι άψογο. Απόρροια του γεγονότος αυτού, σε σημαντικό βαθμό, είναι κατά τη γνώμη μου η πορεία που έχουμε διαγράψει τελευταία.

Τι σε είχε πείσει να αφήσεις τη Γέφυρα για να πας στο Πευκοχώρι;

Λένε πως «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Δέχτηκα μια πρόταση από την ομάδα του Πευκοχωρίου, η οποία είχε διαφορετικούς στόχους και αυτό ήταν ένα κίνητρο να έρθω εδώ, διατηρώντας πάντα τις καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους της Γέφυρας.

Τι είναι αυτό που σκέφτεστε εν όψει Ασπίδας, αν σκεφτούμε ότι καμιά φορά τέτοια ματς με αντίπαλο θεωρητικά πιο βατό από τον προηγούμενο μπορεί να αποτελεί παγίδα, λόγω ενός θριάμβου σε προηγούμενο σπουδαίο παιχνίδι;

Για εμάς δεν υπάρχει πλέον βατό παιχνίδι, όλα είναι «τελικοί»! Πόσο μάλλον σε μια έδρα σαν αυτή της Ασπίδας Ξάνθης, την οποία γνωρίζω καλά και ξέρω ότι δεδομένων των συνθηκών, θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να δείξουμε την ίδια ετοιμότητα σε αυτό το ματς.

Με λίγα λόγια, τι είναι αυτό που ζητά το Πευκοχώρι τώρα;

Αυτό που ζητά το Πευκοχώρι, είναι να τερματίσει η ομάδα όσο γίνεται ψηλότερα και να συνεχίσει την πορεία πρωταθλητισμού που κάνει, ιδίως στα τελευταία 9 ματς.

πηγή: basketa.gr