Παναγιώτης Αμοιρίδης: ” Δεν ήταν έκπληξη για εμάς η νίκη κόντρα στην Καστοριά”

998

Ο προπονητής του Ερμή Λαγκαδά, Παναγιώτης Αμοιρίδης, μιλάει στο Basketa.gr και μας εξηγεί γιατί η νίκη της ομάδας του με 93-82 επί της Καστοριάς δεν αποτελεί έκπληξη. Δηλώνει αισιόδοξος για την συνέχεια του πρωταθλήματος και δίνει την δική του ερμηνεία για το που οφείλεται η ανταγωνιστικότητα που “γεννιέται” στο πρωτάθλημα του Βόρειου ομίλου.

 

-Κόουτς, ένα πρώτο σχόλιο για τον αγώνα.

Κοιτάξτε, ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Παίζαμε με μία ομάδα η οποία είναι πρώτη στην βαθμολογία. Έχει να ηττηθεί τέσσερις μήνες, δεκαεπτά αγωνιστικές ήταν αήττητη. Απλά για εμάς δεν ήταν έκπληξη ότι κερδίσαμε το παιχνίδι, γιατί είμαστε καλή ομάδα. Ήμασταν εκ των φαβορί πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα αλλά είχαμε μεγάλους, σε χρονική διάρκεια, τραυματισμούς. Μας έλειψαν βασικοί παίκτες της ομάδος. Τώρα έχουν επιστρέψει και έχουμε εδώ και τρεις βδομάδες που μαζευτήκαμε όλοι μαζί και είναι το δεύτερο παιχνίδι που παίζει όλο το ρόστερ μαζί. Δείξαμε ότι έχουμε ποιότητα και ότι μπορούμε. Άρα για εμάς, που ξέρουμε την δική μας ομάδα, δεν ήταν έκπληξη που κερδίσαμε την Καστοριά.

-Τι ήταν αυτό που σας έδωσε ώθηση για να φτάσατε στην νίκη απέναντι στην πρωτοπόρο του ομίλου;

Ήταν βασικά το ” θέλω να κερδίσω το παιχνίδι” . Ήταν πολύ μεγάλο το θέλω και το πιστεύω των παιδιών για να πάρουν την νίκη σ’ αυτό το ματς, ώστε να αποδείξουν και αυτοί ότι θα έπρεπε να βρίσκονται πιο ψηλά στην βαθμολογία. Το δεύτερο κομμάτι ήταν η άμυνα μας, σε σημεία κλειδιά του παιχνιδιού απέναντι στα ατού της Καστοριάς.

-Πόσο πιστεύετε θα βοηθήσει αυτή η νίκη την ομάδα για την συνέχεια;

Νομίζω κάθε τέτοια νίκη βοηθάει την οποιαδήποτε ομάδα, και ψυχολογικά να νιώσει καλύτερα και να της δώσει ώθηση. Απομένουν λίγες αγωνιστικές για να τελειώσει το πρωτάθλημα . Εμείς παίζουμε πλέον ξεκάθαρα για εμάς και όσο πιο ψηλά μπορούμε να πάμε την ομάδα. Είναι μία νίκη που θα βοηθήσει αρκετά την ψυχολογία των παιδιών κυρίως.

-To άγχος της σωτηρίας, πνίγει τους παίκτες στην προσπάθεια τους να αγωνιστούν και να πάρουν θετικά αποτελέσματα; Είναι ένας παράγοντας που αποτελεί τροχοπέδη, γενικά;

Σίγουρα όταν παίζεις με άγχος στο οποιοδήποτε παιχνίδι, είτε για παραμονή στην κατηγορία είτε για άνοδο από μια κατηγορία, το άγχος λίγο σε βαραίνει. Εμείς είμαστε μία ομάδα που δεν είχαμε αυτό το άγχος της παραμονής, σε καμία στιγμή του πρωταθλήματος. Οπότε δεν μπορούμε εμείς να μιλήσουμε γι αυτό επί του παρόντος για την δική μας την ομάδα. Δεν περάσαμε δηλαδή από τέτοιο σκεπτικό, ότι παρόλο που είχαμε μεγάλες απουσίες θα παίζαμε ακόμα και την παραμονή μας. Δεν πιστέψαμε κάτι τέτοιο. Ξέρουμε ότι έχουμε καλή ομάδα ακόμη και με απουσίες.

-Η ομάδα, μπορεί και καλύτερα, μετά από όσα είδαμε στην νίκη επί της Καστοριάς;

Σίγουρα μπορεί και καλύτερα. Η ομάδα αποτελείται από παίκτες που έχουν παίξει σε υψηλές κατηγορίες. Και στην Α2 αλλά και στην Α1. Την έχουν δηλαδή την κατηγορία της Β Εθνικής. Τώρα που είναι όλοι μαζί, μακάρι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί. Δεν ξέρουμε βέβαια το μέλλον. Πάνω από όλα υγεία. Χθες ήταν ένα δείγμα για εμάς που ξέρουμε την ομάδα το τι μπορούμε να κάνουμε αν είμαστε όλοι μαζί.

 

-κ.Αμοιρίδη, πριν σας ευχαριστήσω για τον χρόνο σας, βλέπουμε ένα πρωτάθλημα αρκετά ανταγωνιστικό. Που οφείλεται το γεγονός αυτό;

Αυτό είναι αλήθεια. Είναι από τα καλύτερα πρωταθλήματα που γίνονται στο Βορρά, στον βόρειο όμιλο τα τελευταία χρόνια. Δεν ξέρεις δηλαδή κάθε Κυριακή πως θα καταλήξει το κάθε αποτέλεσμα. Ακόμα και ομάδες που είναι θεωρητικά αδιάφορες, παίζουν όλα τα παιχνίδια στα ίσια. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Είναι ανταγωνιστικό και οφείλεται πιστεύω στο ότι είναι ένα πρωτάθλημα αμιγές Ελληνικό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό που λέω. Παίζουν Έλληνες παίκτες σε όλες τις ομάδες. Είναι ένα πρωτάθλημα πολύ ξεκάθαρο, που δεν έχει έξοδο σε Ευρωλίγκα η αν θα βγω σε καταστάσεις που παίζουν ρόλο χορηγίες, σπόνσορες και οτιδήποτε άλλο. Έτσι είναι όλοι φιλόδοξοι, και οι παίκτες και οι προπονητές, οι οποίοι θέλουν να αναδειχθούν στην ομάδα τους και να αγωνιστούν σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Όλα αυτά λοιπόν ορίζουν τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος και είναι πάρα πολύ καλό. Είναι μεγάλη χαρά να παίζεις παιχνίδια αυτού του ομίλου φέτος, και εμείς που το ζούμε είναι πάρα πολύ καλό.