Παιδί και αθλητισμός: Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν και τι άθλημα να αρχίσουν;

898

Μερικοί από τους προβληματισμούς που έχουν σίγουρα όλοι οι γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, είναι πότε είναι η κατάλληλη ηλικία, τί άθλημα να ακολουθήσουν και σε ποιον να εμπιστευτούν το αθλητικό μέλλον τον παιδιών τους ;

Στα χρονιά εμπειρίας μου με τον αθλητισμό σαν αθλητής, προπονητής και καθηγητής φυσικής αγωγής, κατάλαβα ότι δεν έχει και τόσο μεγάλη σχέση η ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί να ασχολείται με τον αθλητισμό. Μεγάλη σημασία έχει ο χαρακτήρα του παιδιού και ποσό καλά μπορεί να ακολουθήσει οδηγίες προπόνησης και ασφάλειας.

Αν το παιδί μπορεί να ακολουθήσει οδηγίες για μια άσκηση με τον σωστό τρόπο τότε μπορεί να γυμνάζεται. Ότι μπορεί να κάνει ένα μεγαλύτερο παιδί μπορεί να το κάνει και ένα μικρό παιδί 3 χρονών. Εδώ παίζει μεγάλο παράγοντα ο εκπαιδευτικός ,είτε είναι γυμναστής- καθηγητής φυσικής αγωγής είτε προπονητής. Κάθε ηλικία έχει το δικό της τρόπο της προπόνησης και το δικό της ασκησιολόγιο. Κάθε άθλημα έχει στην αρχική του μορφή που μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι, πράγμα που το κάνει ελκυστικό και τα παιδιά με ευχαρίστηση συμμετέχουν σε αυτό.

Αν είναι να επιλέξετε ένα άθλημα επιλέξετε ένα με πολυπλευρικότητα που να μπορεί να αναπτύξει τις δεξιότητες, ομαδικότητα. Αυτή είναι και η απλή συνταγή για να είναι το παιδί σας ευτυχισμένο. Στο τέλος της ημέρας το μέλημα όλων μας να έχουμε υγιή και χαρούμενα παιδιά πράγμα που προσφέρει απλόχερα ο αθλητισμός. Όσο για την επιλογή αθλήματος αφήστε το παιδί σας να επιλέξει μόνο του!

Απλά πριν πάρετε τα παιδιά σας να αθληθούν καλό θα ήταν να το ψάξετε λίγο όσο αφορά σε ποιον θα εμπιστευτείτε να τα γυμνάζει. Έχει τα καταλληλά προσόντα; Είναι τελειωμένος γυμναστής σε αναγνωρισμένη σχολή, είναι καλά καταρτισμένος , ενημερώνετε με νέες πληροφορίες σχετικά με το άθλημα του και γενικά γύρω από τον χώρο αθλητισμό.

 

Πηγή: onlinepikairotita.com