Παγκόσμια Ημέρα Αβγού

1252

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυγού γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου από τη Διεθνή Επιτροπή Ωοπαραγωγών, με σκοπό να μας υπενθυμίσει την υψηλή διατροφική αξία του αυγού (λίγες σχετικά θερμίδες, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, ευρεία γκάμα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων). Μια από τις αιτίες για τη χαμηλή κατανάλωση αυγού είναι και η χοληστεροφοβία(περιέχει 215 mg χοληστερίνης, τη στιγμή που η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι τα 300 mg).

logo
Έρευνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια, «αθωώνουν» το αυγό, που περιέχει τη λεγόμενη «καλή» χοληστερίνη (HDL). Φαίνεται, δηλαδή, ότι αυτό που αυξάνει τη χοληστερίνη, καθώς και όλα τα λιπίδια στον οργανισμό μας, είναι τα κορεσμένα λίπη και όχι η χοληστερίνη των τροφών (ένα αυγό έχει 4,5 γραμμάρια λίπους, εκ των οποίων μόλις το 1,5 γραμμάριο είναι κορεσμένα λίπη).

Στη χώρα μας, η κατανάλωση αυγών ανέρχεται σε 130 τεμάχια ανά άτομο το χρόνο, όταν προ τριακονταετίας στην Ήπειρο και την Κρήτη ξεπερνούσε τα 400. Ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 280-300.

Μία από τις αιτίες για τη χαμηλή κατανάλωση αυγού είναι και η χοληστεροφοβία. Έρευνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια, «αθωώνουν» το αυγό, που περιέχει τη λεγόμενη «καλή» χοληστερίνη (HDL).
Αυγό και επιδόσεις

  • Στην αρχαιότητα τάιζαν με αυγά τους νιόπαντρους για να κάνουν γερούς απογόνους.
  • Κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες απαγορευόταν στους αθλητές να τρώνε αυγά, γιατί έτσι ανέβαιναν πολύ οι επιδόσεις τους.

eggpro

Σκεφτείτε ένα αυγό.
Τώρα, σκεφτείτε το χωρίς το κέλυφος.
Αυτό είναι το EGGPRO, παστεριωμένο αυγό σε υγρή μορφή, για να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με όποιο τρόπο θέλετε.
Εύκολο, γρήγορο, απλό και απολύτως υγιεινό. Τίποτα το υπερφυσικό, απλά φυσικό.
Η Αυγοδιατροφική αποτελεί την ένωση τεσσάρων από τις μεγαλύτερες πτηνοτροφικές μονάδες της Β. Ελλάδος.
Οι ιδρυτές της αποτελούν τη 2η γενιά από οικογένειες με παράδοση στην πτηνοτροφία και την απαραίτητη εμπειρία στην εκτροφή & διάθεση αυγών.

Διαθέτει 4 υπερσύχρονες ιδιόκτητες πτηνοτροφικές μονάδες, μια στη Γαλάτιστα
Xαλκιδικής, μια στο Πόρτο Λάγος Ξάνθης και δυο στο Μαυρονέρι Κιλκίς, οι οποίες είναι πλήρως εξοπλισμένες και αυτόνομες, με δικό τους παρασκευαστήριο ζωοτροφών.

Στη Ν. Σάντα βρίσκεται η μονάδα συγκέντρωσης, ωοσκόπησης και αποθήκευσης, της Αυγοδιατροφικής, πιστοποιημένη κατά IFS με ελεγχόμενες συνθήκες αποθήκευσης.

Καθημερινά το ωοσκοπικό της κέντρο διαχειρίζεται και αποθηκεύει πάνω από 400.000 αυγά τα οποία είναι έτοιμα προς διάθεση από το στόλο των ιδιόκτητων φορτηγών ψυγείων της. Έτσι μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι το τελικό προϊόν θα φτάσει στα χέρια σας κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες αναλλοίωτο.

Ποιότητα
Στην Αυγοδιατροφική δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη ποιότητα των προϊόντων μας. Γι’ αυτό έχουμε φροντίσει να πιστοποιήσουμε όλη την αλυσίδα αποθήκευσης και διανομής των προϊόντων μας με ISO 22000, IFS: Higher level (International Food Standards) και BRC V7: A Grade (Global Standard for Food Safety).
Όλες οι μονάδες μας είναι πιστοποιημένες με το απαραίτητο πιστοποιητικό HACCP για την παραγωγή, ωοσκόπηση, τυποποίηση, συσκευασία αυγών, εφαρμόζοντας όλες τις απαραίτητες αναλύσεις σε κάθε στάδιο της παραγωγής.