Ο Στέφεν Κάρι είναι Έλληνας

1300

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σε συνέντευξη του Στέφεν Κάρι στο NBA ΤV στην οποία αποκάλυψε πως κατάγεται από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, αγκαλιά με την κόρη του έκανε γνωστό πως ο προπάππους του ονομάζονταν Μανώλης Καριόπουλος και γεννήθηκε στην Κουνινά Αιγίου, ένα ορεινό χωριό της Αχαίας.

Την δεκαετία του ’30 όπως και πολλοί άλλοι αποφάσισε να πάει στην Αμερική για να βρει μία καλύτερη ζωή και έμεινε στη Νέα Υόρκη. Το αμερικάνικο όνειρο του προπάππου του δεν είχε αίσιο τέλος και μετά από δέκα χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα.

Όμως λίγα χρόνια αργότερα την ίδια διαδρομή έκανε ο παππούς του Κάρι, Στέφανος Καριόπουλος ο οποίος είχε πολύ καλύτερη τύχη και ρίζωσε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Περνώντας τα χρόνια, όπως είπε ο Στέφεν, το Καριόπουλος έγινε Κάρι αλλά ο μεγάλος άσος των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς από πολύ μικρός ήξερε πως οι ρίζες του ήταν ελληνικές έστω και αν ποτέ δεν το είχε πει δημόσια.

Τελικά αυτή η στιγμή έφτασε το βράδυ της Πέμπτης με τον Κάρι να υπόσχεται πως πολύ σύντομα θα επισκεφθεί την πατρίδα των προγόνων του και όπως είπε θα έχει μαζί του τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για να του κάνει τις συστάσεις.

*Δυστυχώς τόσο για τους Έλληνες λάτρες του Στέφεν Κάρι όσο και για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα η παραπάνω είδηση αποτελεί προϊόν πρωταπριλιάτικου αστείου και δεν είναι αληθινή.

 

 

 

πηγή: kathimerini.gr