Ο… “μάγος” Κυριακού

753

Μέσα σε ένα μήνα έχει καταφέρει να κάνει μια ομάδα που έπεφτε κατηγορία να κερδίζει την πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Ο Δημήτρης Κυριακού μίλησε στο infobasket.gr για την πορεία της ομάδας του Αίαντα Ευόσμου το τι έχει κάνει αυτές τις ημέρες και η ομάδα της Δυτικής Θεσσαλονίκης είναι μεταμορφωμένη. 

 

Σε ένα πρωτάθλημα που από πολύ νωρίς μοιάζει να έχει προδιαγεγραμμένη πορεία (5-6 ομάδες να παλεύουν για την άνοδο και άλλες τόσες για τη σωτηρία), ο Αίας Ευόσμου αποτελεί εδώ και ένα μήνα την εξαίρεση στον κανόνα. Για την ακρίβεια, εδώ και 27 ημέρες…

Τόσο είναι το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε ο Δημήτρης Κυριακού προκειμένου να αλλάξει άρδην τη ψυχολογία την αγωνιστική εικόνα μιας ομάδας που στις 21 Φεβρουαρίου, το ίδιο βράδυ που ηττήθηκε εντός έδρας από τη ΜΕΝΤ έπεσε στη 12η  θέση της βαθμολογίας. Αυτό ήταν. Εκτοτε δεν έχει χάσει άλλο ματς!

Κάτι λιγότερο από ένα μήνα μετά, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται 5 θέσεις ψηλότερα (στην 7η) και μετρούν 4 σερί νίκες, συμπεριλαμβανομένης και της χθεσινής, της πιο εντυπωσιακής όλων, επί της Νέας Κηφισιάς. Τι άλλαξε όμως μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

«Το πιο σημαντικό είναι ότι άλλαξε η ψυχολογία της ομάδας. Πιστεύω σε αυτά τα παιδιά και τους δίνω τη δυνατότητα να πιστέψουν στους εαυτούς τους και σε μένα. Τους περισσότερους τους είχα παίκτες στο παρελθόν, έχω παίξει αντίπαλος με κάποια παιδιά, τα γνώριζα από πριν, δεν ήταν σαν να πήγαινα σε άγνωστη ομάδα. Αυτό κάναμε εξ αρχής ήταν να πάρουμε μια βάση από τον κόουτς Δήμου και να τη διευρύνουμε.Πιστεύω ότι έχουμε πάρα πολύ καλή ομάδα, με πολλή ψυχή» δηλώνει στο infobasket ο Δημήτρης Κυριακού, που δηλώνει λάτρης της πίεσης και του γρήγορου παιχνιδιού. Αυτό βέβαια είναι κάτι που φαίνεται και στο γήπεδο.

Ο Αίας σημειώνει 85,5 πόντους μ.ό. στα τελευταία δύο ματς, ενώ έχει ανεβάσει το μέσο όρο του από τους 68,9 στους 75 στα τελευταία 4 παιχνίδια. Στην άμυνα, δε, δέχεται 2,5 πόντους λιγότερους (68,9) απ’ ότι στις πρώτες 16 αγωνιστικές (71,5). Κάποιοι παίκτες, μάλιστα, έχουν μεταμορφωθεί από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα. Οι Ασημάκης και  Ελευθεριάδης είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

«Ο Αίας έτσι όπως έχει η βαθμολογική του κατάσταση περιορίζεται αναγκαστικά σε δευτερεύοντα ρόλο. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν είχαμε περισσότερες αγωνιστικές μπροστά μας, αλλά εμείς προσπαθούμε να έχουμε και μέλλον. Τα πρωταθλήματα σαν αυτό της Β’ Εθνικής είναι μακριά και κρίνονται στο τέλος, είναι πρωταθλήματα αντοχής, η συνέπεια και η συνέχεια παίζουν μεγάλο ρόλο» τονίζει ο προπονητής του Αίαντα.