Ο Κόμπι δεν είναι ευχαριστημένος από το ΝΒΑ: “Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι πιο… σκληρό!”

714

Ο Κόμπι Μπράιαντ ξεχώρισε αυτό που θα άλλαζε στο σημερινό ΝΒΑ και έθεσε σε σύγκριση το κορυφαίο πρωτάθλημα με το ευρωπαϊκό μπάσκετ! Διαβάστε το σκεπτικό του πρώην σούπερσταρ και απολαύστε το κορυφαίο… παράδειγμα που επέλεξε!

Μπορεί να μην παίζει πλέον στο ΝΒΑ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει άποψη για τα πεπραγμένα. Και πώς να μην είχε, αφού μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους της ιστορίας!

Ο Κόμπι μίλησε στην ενότητα που έχει πλέον στο ESPN για την μεγάλη αλλαγή που θα εφάρμοζε στο νο. 1 πρωτάθλημα του κόσμου και όπως θα διαβάσετε παρακάτω, δεν μασάει τα λόγια του!

”Θα επέτρεπα περισσότερο τις επαφές. Όπως τα hand-checking και άλλες παρόμοιες φάσεις.

Αισθάνομαι ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι πιο σκληρό σωματικά (physical) από το ΝΒΑ. Χρειάζεται να γίνει πιο physical το ΝΒΑ.

Όχι με τον τρόπο που έπαιζαν παλαιότερα οι Πίστονς, που κυριολεκτικά φοβόσουν για την ασφάλειά σου, όχι κάτι τέτοιο. Αλλά κάτι που να μην σφυρίζεται φάουλ το hand-checking.

Πλέον, έχει γίνει σχεδόν αστείο το παιχνίδι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κολεγιακό μπάσκετ. Η παραμικρή επαφή δίνεται φάουλ. Κάτι τέτοια με κάνουν έξαλλο! Και οπωσδήποτε θα το άλλαζα.

Αν γίνει κάτι τέτοιο, το άθλημα θα γίνει πιο διασκεδαστικό και για τον κόσμο. Αν υπάρχει ένα επίπεδο επαφής χωρίς να δίνεται παράβαση, θα γίνει πιο ωραίο για τους φιλάθλους. Βλέπεις παίκτες, που αισθάνονται πάνω τους ένα χέρι και λένε ”Ωωω Θεέ μου”, είναι φάουλ αυτό! Αυτά πρέπει να σταματήσουν!

Αν αλλάξει το σκηνικό, θα υπάρξει βελτίωση σε όλους τους τομείς για τους ίδιους τους παίκτες”.

 

πηγή: eurohoops.net