Ο Δημήτρης Γράβας εφ’ όλης της ύλης

676

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Δημήτρης Γράβας στην ιστοσελίδα των Μαχητών Δόξας Πεύκων. Αναλυτικά η συνέντευξη:

 

Ο Δημήτρης Γράβας μετά από 2 ουσιαστικές και γεμάτες χρονιές με την ομάδα μας με την οποία γεύτηκε μια ιστορική άνοδο και μια γεναία παραμονή στην Α2, έκανε το μεγάλο βήμα προς την Α1 και την ομάδα του Προμηθέα Πατρών.

Ο Δημήτρης μαζί με τον Πέτρο Γερομιχαλό αποτελούν μέχρι τώρα τρανά παραδείγματα της φιλοσοφίας και της προσήλωσης που έχουμε σαν ομάδα. Αυτής δηλαδή που θέλει νέα και ταλαντούχα παιδιά να έρχονται στην ομάδα μας και μέσα από το αγωνιστικό μας πρόγραμμα να παίρνουν παραστάσεις και εικόνες που θα τους δώσουν τα σίγουρα εφόδια για ένα πιο αργό αλλά πιο σταθερό και σίγουρο βήμα προς την Α1 και την επαγγελματική καριέρα.

Δημήτρη συγχαρητήρια για το πρώτο σου επαγγελματικό συμβόλαιο. Η σκληρή σου δουλειά, το ταλέντο σου αλλά και η επιλογή σου να διαλέξεις μια ομάδα με την οποία θα έκανες σταθερά ανοδικά βήματα σε δικαίωσε. Τι θα συμβούλευες στα παιδιά των 18-19 ετών που ακούνε τις σειρήνες ενός επαγγελματικού συμβολαίου χωρίς να έχουν τις ανάλογες αγωνιστικές παραστάσεις;

Κάθε νέος παίκτης θεωρώ ότι στην επιλογή της ομάδος για τη μετέπειτα πορεία του πρέπει να λάβη υπόψιν του 2 παράγοντες, τον χρόνο συμμετοχής του και την προπονητική καθοδήγηση. Δεν πρέπει να βιάζεται να κάνει μεγάλα μπασκετικά βήματα. Η υπομονή και η σεμνότητα θεωρώ ότι είναι ο δρόμος για να φτάσεις ψηλά. Είχα την τύχη να βρεθώ στους Μαχητές Δόξας Πεύκων , μια ομάδα με όραμα για τους νεαρούς παίκτες, η οποία μου έδωσε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να συνεχίσω. Μια αντίστοιχη ομάδα θα πρέπει να είναι ο στόχος ενός νέου παίκτη και όχι βιαστικά και ασταθή βήματα προς την κορυφή.

Πόσο διαφορετικά είναι τώρα τα πράγματα που κάνεις την πρώτη σου προετοιμασία με ομάδα Α1;

Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά θα έλεγα. Από τις προπονησεις μέχρι και τις εξωαγωνιστικές υποχρεώσεις. Οι προπονήσεις απαιτούν απόλυτη συγκέντρωση λόγω του σαφώς υψηλότερου ρυθμού και της ποιότητας των παικτών. Πιστεύω ότι η εύρεση του αγωνιστικού σου ρόλου είναι το δυσκολότερο κομμάτι. Από εκεί και πέρα εξωγηπεδικά δεν υπάρχει χώρος για κακή ποιότητα ζωής και η σωματική υγεία αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδος και οι δικοί σου για τη φετινή σεζόν;

Νομίζω ότι ο πρώτος ομαδικός στόχος είναι η άμεση παραμονή και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε να χτίζουμε πάνω σε αυτό. Προσωπικά προσπαθώ να δείξω ένα σταθερο αγωνιστικό πρόσωπο. Ότι μπορώ να προσφέρω για να μπορέσω να αποτελέσω κομμάτι του rotation της ομάδος. Προσπαθώ να εξελίξω το παιχνίδι μου ώστε να φέρω εις πέρας οποιαδήποτε αποστολή μου ζητηθεί

Ξέρουμε την ιδιαίτερη σχέση που είχατε με τον Νίκο Δημητρίου. Μάλιστα ήταν αυτός που είχε βοηθήσει τα μέγιστα για να έρθεις στην ομάδα των Πεύκων. Το πρώτο σου καλάθι στην Α1 θα είναι αφιερωμένο στον προπονητή που όπως και εσύ έχεις πεί σε έχει πιστέψει πιο πολύ από τον καθένα;

Φυσικά το πρώτο καλάθι θα είναι αφιερωμένο στον coach Δημητρίου. Ήταν αυτός που πρώτος με έκανε να πιστέψω στον εαυτό μου ότι μπορώ να τα καταφέρω. Για μένα θα είναι πάντα εκεί σε μια γωνία για να με συμβουλεύει. Εκείνος θα μου έλεγε τώρα που μπήκα σε ομάδα της Α1 να συνεχίσω να δουλεύω πιο σκληρά.Και αυτό σκοπεύω να κάνω. Συνεχίζουμε λοιπόν….

Και εμείς Δημήτρη μου από τη μεριά μας σε ευχαριστούμε για τα 2 όμορφα χρόνια και σου ευχόμαστε την καθιέρωση σου στην κατηγορία γιατί το αξίζεις και σαν άνθρωπος αλλά και σαν αθλητής.