Ο Αλέξανδρος Σπανός στο Κορωπί

528

Η ανακοίνωση:

Ο ΓΣ Κορωπίου καλοσωριζει τον Αλέξανδρο Σπανο στην οικογενεια του!
Του Ευχόμαστε Καλή Επιτυχια με Υγεία.

Το Who is Who του Αλεξάνδρου Σπανού:

Ο Αλέξανδρος Σπανος έχει γεννηθεί στις 22/02/1991 με υψος 2 μέτρα και ξεκίνησε την καριέρα του στις υποδομές της Α.Ε.Κ όπου και έμεινε για 5 χρόνια. 
Ξεχωριζοντας για το ταλέντο του επιλέχθηκε και ακολούθησε δυο προετοιμασίες με το ανδρικο τμήμα της Α1 όντας μόλις 15 χρόνων.
Το ξεκίνημα σαν άνδρας έγινε νωρίς και με μεγάλη επιτυχία στην ομάδα της Α.Ε.Ν.Κ σε ηλικία 16,5 χρόνων έχοντας 7 μ.ο.

Αργότερα ένα χρόνο μετά “ανδρώθηκε” για τα καλά με πρωταγωνιστικό ρόλο στον Χολαργό με τον όποιο αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ νότου της γ´ εθνικής με 16,6 μ.ο πόντων.
Όπως ήταν φυσικό ακολούθησε η μεταγραφή στην Α2 και στον Ίκαρο Καλλιθέας με τον όποιο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 και την άνοδο στην Α1.
Ακολούθησαν 5 επιτυχημένα χρόνια στην Α1 με τις φανέλες του Ηλυσιακού,Ικάρου Χαλκίδας,Τρικάλων με αποκορύφωμα την κλήση του αθλητή στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού και την υποσχετική του στα Τρίκαλα μετά την απόφαση του παίκτη ώστε να έχει χρόνο συμμετοχής.

Μετα από τον άτυχο τραύματισμο του σε δοκιμαστικά ενός ιταλικού συλλόγου επέστρεψε υπογράφοντας στον Άρη Θεσσαλονίκης αλλά λόγω του τραυματισμού του δόθηκε δανεικός στο Παγκράτι.

Πέρσι σε μια μεταβατική για τον ίδιο αγωνίστηκε στον Ιωνικό Νίκαιας με πολύ καλές εμφανίσεις όμως την στιγμή που πάτησε καλά πάλι στα πόδια του στάθηκε άτυχος με την ρήξη χιαστών.

Ο Αλέξανδρος είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές έχοντας πάρει μέρος σε δυο πανευρωπαϊκά και μέλος της τελικής 15αδας της χρυσής γενιάς του πανευρωπαϊκού του Πυργου αμαλιαδας.

Έχεις επίσης βραβευτεί με 2 βραβεία πολυτιμότερου παίχτη σε διεθνή τουρνουά.
Τέλος έχει επιλεχθεί δυο φορές στο All-Star νέων της Α1.