Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Aris Basketball camp (pics)

915

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το Aris Basketball camp που ξεκίνησε την Παρασκευή 26 Ιουνίου στην κατασκήνωση Yuppi Camp.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στο camp όλο αυτό το διάστημα διδάχθηκαν από τους προπονητές τους βασικές δεξιότητες του μπάσκετ ενώ είχαν την ευκαιρία να παίξουν φιλικά παιχνίδια με τον Αετό Κιλκίς και την ομάδα της Άρτας που το ίδιο διάστημα βρισκόταν στην κατασκήνωση.

Τα παιδιά μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα συνδύασαν σκληρή δουλειά αλλά και μοναδικές στιγμές γεμίζοντας με όμορφες εικόνες και πολλές εμπειρίες. Οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους έχοντας συμπεριφορά μέσα και έξω από το γήπεδο που αρμόζει σε αθλητές που φοράνε τη φανέλα του ιστορικού συλλόγου.

Να σημειωθεί ότι κοντά σε αυτήν την προσπάθεια ήταν και οι γονείς των παιδιών που αρκετές φορές επισκέφθηκαν το camp για να παρακολουθήσουν από κοντά τις προπονήσεις.

Ο μπασκετικός Άρης αυτό το μέσα από το camp είχε την χαρά να αγκαλιάσει παιδιά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και από διαφορετικές ομάδες που εμπιστεύθηκαν το σύλλογο για να περάσουν μια εβδομάδα γεμάτη μπάσκετ.

Οι μέρες πέρασαν και όπως είθισται την τελευταία μέρα τα παιδιά πήραν μέρος σε διάφορα διαγωνιστικά παιχνίδια αλλά και σε αγώνες επίδειξης.

Τη γιορτή αυτή παρακολούθησε από κοντά  και ο ταλαντούχος αθλητής του Αρη Σπύρος Μούρτος ενώ την ΚΑΕ Αρης εκπροσώπησε το μέλος της Γιώργος Σιδηροηλίας.

Μόλις ολοκληρώθηκαν τα διαγωνιστικά παιχνίδια το λόγο πήρε ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας Νίκος Χασόπουλος και έκανε αρκετές αναφορές στην αξία που έχουν αυτές οι στιγμές για τα παιδιά τα οποία και συνεχάρη.

Στη συνέχεια ανέφερε κάποια στοιχεία για την καριέρα του Σπύρου Μούρτου ο οποίος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με μικρούς και μεγάλους αθλητές αλλά και να φωτογραφηθεί μαζί τους. Μερικές από τις ερωτήσεις έκρυβαν την αθωότητα των μικρών αθλητών ενώ κάποιες άλλες κρυφές φιλοδοξίες.

Συγκεκριμένα τα παιδιά ήθελαν να μάθουν ποια ήταν η πρώτη του ομάδα, γιατί επέλεξε το μπάσκετ, αν περίμενε όταν ήταν μικρός ότι θα φορέσει την φανέλα μιας τόσο μεγάλης ομάδας, τι είδους προπόνηση ακολουθεί, αν υπάρχει μυστικό και τι απαιτήσεις έχει το επαγγελματικό μπάσκετ. Επίσης ρωτήθηκε για το ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισε αλλά και ποιον παίχτη είχε ως πρότυπο όταν ήταν μικρός.

Ο Σ. Μούρτος απάντησε με χαρά σε όλες τις ερωτήσεις. Δηλώνοντας ότι ξεκίνησε από την Ιτέα και εκείνο που τον έκανε να παίξει μπάσκετ ήταν ότι πολύ απλά του άρεσε και το αγαπούσε. Όσον αφορά την παρουσία του στον Αρη είπε ότι ποτέ δεν ξέρεις τι σου κρύβει το μέλλον. Δουλεύεις σκληρά, κυνηγάς το όνειρο και κάποιες φορές δικαιώνεσαι και διακρίνεσαι.

Το επαγγελματικό μπάσκετ τόνισε ότι θέλει αφοσίωση και σκληρή και συστηματική δουλειά. Αυτό είναι το μυστικό. Εκείνη τη στιγμή ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών κ. Χασόπουλος πήρε για λίγο το λόγο και μαρτύρησε πως για να εξελιχθεί ως αθλητής δουλεύει σκληρά και θέλει να αφιερώνει το χρόνο του για να βελτιώνεται συνεχώς, θέλει να σουτάρει έως και 1000 σουτ την ημέρα, ανέφερε σχετικά.

Ο Σ. Μούρτος συνέχισε απαντώντας και στις επόμενες ερωτήσεις λέγοντας πως ένας από τους δυσκολότερους παίκτες που αντιμετώπισε ήταν ο Βασίλης Σπανούλης ενώ μίλησε για τους παίχτες που μεγάλωσε όταν ήταν μικρός αναφέροντας τον Παπαλουκά, τον Ζήση, τον Σπανούλη και αρκετούς άλλους διεθνείς παίκτες. Έκλεισε προτρέποντας να ακούνε τους προπονητές τους και να συνδυάζουν τα μαθήματα με την προπόνηση γιατί και εκείνος όπως ανέφερε σπουδάζει και είναι κάτι για το οποίο χαίρεται πολύ αφού στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας είναι απαραίτητα όλα τα εφόδια.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υπεύθυνος του camp Παπαδημητρίου Αχιλλέας ο οποίος ευχαρίστησε τα παιδιά, τους γονείς,  τους προπονητές αλλά και την κατασκήνωση YUPPI και ιδιαιτέρως τον αρχηγό Σωτήρη Κοκκινόπουλο για την άψογη φιλοξενία.

Η γιορτή έκλεισε με την απονομή μεταλλίων και διπλωμάτων αλλά και με πολλά δώρα για τα παιδιά που διακρίθηκαν και όχι μόνο.

Η ακαδημία του Αρη με ανακοίνωσή της θα ήθελε να ευχαριστήσει τους γονείς, τα παιδιά, τους προπονητές, τον Σπύρο Μούρτο αλλά και την κατασκήνωση Yuppi Camp για την πολύ καλή συνεργασία.

Να σημειωθεί ότι χθες ήταν μια πολύ σημαντική μέρα για το σύλλογο αφού εγκαινίασε το μουσείο του γι’ αυτό δεν μπόρεσε να παραβρεθεί και πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης Λευτέρης Αρβανίτης.

aris camp 2

aris camp 3

aris camp 4

aris camp 5

aris camp 6

aris camp 7

aris camp 8

aris camp 9

aris camp 10

aris camp 12

aris camp 13

aris camp 15

aris camp 16

aris camp 17

aris camp 18

aris camp 19

aris camp 20

aris camp 21