Ξεκίνησε η April Madness στον ΑΣΕΘ. Ημιτελικοί και Play Off

1337

Ο Απρίλιος για τον ΑΣΕΘ είναι ο πιο καυτός μήνας της χρονιάς, καθώς ξεκινάνε τα Play Off του Πρωταθλήματος. Οι 8 μονομάχοι των προημιτελικών προετοιμάζονται για τις μεγάλες μάχες που ακολουθούν, με αρχή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων είναι (σε παρένθεση το σκορ στις νίκες μεταξύ των αντιπάλων που μεταφέρθηκε από τους αγώνες της κανονικής περιόδου, κάθε σειρά κρίνεται στις δύο):

Σάββατο 08/04 20:00 ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ – ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΛΑΙΩΝΕΣ (0-1)

Σάββατο 08/04 20:30 ΜΕΝΤ ΚΥΑΝΑ – COCA COLA 3E (0-1)

Κυριακή 09/04 18:15 ΕΚΟ MEDICAL – ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ (0-1)

Κυριακή 09/04 21:15 ΕΚΟ HAPPY FIT – NEW ADVERT (0-1) Τ

ο περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε τους ημιτελικούς του Κυπέλλου, με New Advert και Χείμαρρο να καταφέρνουν να πάρουν την πρόκριση στον τελικό μετά από δύο παιχνίδια – διαφήμιση του μπάσκετ και του ΑΣΕΘ.

Αρχικά το Σάββατο, η Κατασκήνωση Ελαιώνες υποδέχτηκε στο κλειστό της Ιωνίας τη πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος και φαβορί για τον αγώνα αυτό Νεw Advert. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν από το πρώτο λεπτό ψυχωμένα και κατάφεραν να προηγούνται σε όλο το ματς με διαφορές που έφτασαν ακόμα και τους 10 πόντους. Ωστόσο στο τέλος, μίλησε η εμπειρία των περσινών Πρωταθλητών, που έφεραν το παιχνίδι στην ισοπαλία για πρώτη φορά μετά από 38,5 λεπτά αγώνα και τελικά με καλές επιλογές στην επίθεση κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα και τη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Άψογο το κλίμα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, παρά τη κρισιμότητα του αγώνα, κάτι που αποδεικνύει και η κοινή φωτογράφιση των ομάδων μετά τη σκληρή μάχη.

Ο άλλος ημιτελικός διεξήχθη την Κυριακή το απόγευμα στο κλειστό της Ευκαρπίας, με τον Χείμαρρο να υποδέχεται τον Ιπποκράτη. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στον αγώνα και τιμώρησαν την αρχική άμυνα ζώνης του Χείμαρρου με αρκετά εύστοχα σουτ. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Ιπποκράτη να προηγείται με 28-44, χάρη στο εκπληκτικό buzzer beater του Ταλιώτη από τα 9-10 μέτρα. Ίδια εικόνα και μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου, με τον Ιπποκράτη να ξεφεύγει ακόμα και με 19 πόντους διαφορά (41-60) στο 26’. Ωστόσο, από το σημείο αυτό και μετά, οι παίκτες του Χείμαρρου έπαιξαν παθιασμένη άμυνα και ευστόχησαν σε πολλά μακρινά σουτ, ροκανίζοντας τη διαφορά σταδιακά. Το 64-70 έγινε με ένα σερί 8-0 72-70 για τον Χείμαρρο, που προσπέρασε για πρώτη φορά στον αγώνα και στα τελευταία λεπτά έπεσαν κορμιά. Οι δύο ομάδες έφτασαν στην ισοπαλία (74-74) 26’’ πριν το τέλος, ωστόσο και οι δύο μονομάχοι αστόχησαν στην τελευταία τους επίθεση και η αγωνία για το ποιος θα πάει στον τελικό πήρε 5 λεπτά παράταση. Στην παράταση ο Ιπποκράτης κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα στα πρώτα λεπτά, ωστόσο δύο κλεψίματα των παικτών του Χείμαρρου στο τελευταίο λεπτό ανέτρεψαν τη κατάσταση και έδωσαν προβάδισμα στην ομάδα με 88-87, 16’’ πριν το τέλος. Μετά το τάιμ άουτ, οι παίκτες του Ιπποκράτη ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες του coach Κουμαρά και έβγαλαν ελεύθερο σουτ με τον Προδρομίδη από μέση απόσταση, που δεν ήταν εύστοχο, και εν συνεχεία, ο Λαζάρου πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και δοκίμασε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του με εμπρόθεσμο σουτ. Η μπάλα όμως του έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι, καθώς αναπαύτηκε στο μπροστινό μέρος της στεφάνης και τελικά έπεσε έξω από αυτή, δίνοντας την νίκη πρόκριση στον Χείμαρρο, του οποίου οι παίκτες ξέσπασαν σε πανηγύρια.

Ο τελικός μεταξύ Χείμαρρου και New Advert θα διεξαχθεί 7 ή 14 Μαίου, με πιθανότερο γήπεδο αυτό της Ευκαρπίας μετά από αρχική συμφωνία των δύο ομάδων.