Ξεκίνησαν οι ακαδημίες του ΓΑΣ Κομοτηνή (pics)

1359

Η έναρξη των ακαδημιών του ΓΑΣ Κομοτηνή είναι γεγονός. Το καλοκαίρι βρίσκεται  προς τη λήξη της περιόδου και γι’ αυτό  παιδιά όλης της ηλικίας άφησαν μπρατσάκια και σωσίβια και τρέξανε να πατήσουν το παρκέ. Οι μικροί αθλητές και αθλήτριες θα είναι πλέον στα χέρια έμπειρων προπονητών μαθαίνοντας τους τα μυστικά του μάσκετ.

Σαν πρώτη μέρα στο κλειστό γήπεδο του 2Ο Λυκείου ήταν και πολλές οι νέες εγγραφές δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την δίψα που έχουν οι “μπόμπιρες” για μάθηση. Σεβδυνίρου, Δόλομα, Ζάνζας, Κολεντζαρίδης, Χατζημεμέτογλου, Παπαδόπουλος και Βελή είναι στην διάθεση οπουδήποτε γονιού για τυχόν πληροφορίες αλλά και για περισσότερες διευκρινίσεις. Εξάλλου για την οικογένεια του ΓΑΣ  πρωταρχικός στόχος είναι η καλή μεταλαμπάδευση του αθλήματος από τους «δάσκαλους» σε όλους τους λιλιπούτιους αθλητές. Πάνω απ’ όλα το παιδί.

Οι προπονήσεις θα συνεχίζοντες όλη την εβδομάδα και στα δυο γήπεδα. Στο 2ο Λύκειο αλλά και στο 2ο Γυμνάσιο. Ασφαλώς για περισσότερες πληροφορίες για το οτιδήποτε μπορείτε να απευθυνθείτε και στην γραμματεία του σύλλογου που μπορεί να σας κατατοπίσει σε τυχόν απορίες σας.

Ο Υπεύθυνος των ακαδημιών κ. Πασχάλης Αθανασίου δήλωσε: “Καλή χρονιά καταρχάς. Το ξεκίνημα των ακαδημιών είναι πολύ ελπιδοφόρο και από άποψη προετοιμασίας, μιας και η έναρξη ήρθε πιο νωρίς, αλλά και με τις πρώτες εγγραφές που είναι μέχρι τώρα περίπου στη μία ώρα από το ξεκίνημα περίπου στις δέκα. Ευελπιστούμε και ελπίζουμε να μπορέσουμε να γεμίσουμε όλα τα γήπεδα, και το 2ο Λύκειο αλλά και  το 2ο Γυμνάσιο, με τμήματα που σχεδόν όλα είναι στελεχωμένα.

Βεβαίως ο κυρίως όγκος των νέων αθλητών θα μας έρθει μετά από το ξεκίνημα του σχολικού  έτος. Όπως και να είναι εμείς είμαστε εδώ πανέτοιμοι για να μάθουμε προπαντός να αθλούνται τα παιδιά. Βγάλαμε αφίσες, μιλήσαμε και με τρίτους και με φίλους και με γνωστούς. Πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι. Από άποψη τεχνικού δυναμικού συνεχίζουμε και φέτος με άτομα που ήδη είχαμε, έχουμε και ένα δυο άτομα που μπορούν να μας βοηθήσουν σε περίπτωση που τα τμήματα γίνουν περισσότερα για να μπορέσουμε να καλύψουμε και κάποιες άλλες ώρες.

Κυρίως Σάββατα πρωί που θέλουμε να κάνουμε κάτι καινούριο, πρωτοποριακό και πιο ομαδικό. Θα το δούμε αυτό πώς θα μας βγει. Θέλουμε λίγο να εμπλουτίσουμε την υλικοτεχνική μας υποδομή, κάναμε ήδη ένα ξεκίνημα γιατί πάντα ένα καινούριο γήπεδο θέλει και πολύ υλικό. Μέχρι τα τέλη του μήνα θα είμαστε πανέτοιμοι. Ένας γονιός που θέλει να φέρει το παιδί του στον ΓΑΣ θα το φέρει πρώτα απ΄ όλα γιατί και στα τμήματα υποδομών αλλά και σε όλο τον ΓΑΣ κοιτάζουμε πρώτα από όλα την άθληση.

Ένας λόγος παραπάνω είναι πως δουλεύουμε πάρα πολύ καλά και σε τεχνικό επίπεδο και σε συμβουλευτικό επίπεδο, έχουμε κατέβει πάρα πολύ στις ηλικίες. Δημιουργήσαμε τμήματα από πολύ μικρότερη ηλικία, τμήματα που συνδυάζουν ψυχοκινητική και διάφορες δεξιότητες που έχουν τα παιδιά για να μπορέσουν να αναδειχθούν και να μπουν στη σκέψη του αθλητισμού πολύ καλύτερα από μικρή ηλικία.

Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από το να πάρεις ένα παιδάκι στα τέλη του δημοτικού ή στις αρχές του γυμνασίου και να το μάθεις ξαφνικά να παίζει μπάσκετ. Οπότε πιστεύω ότι από αυτή την άποψη αξίζει γιατί τολμούμε και κάνουμε κάποιες καινοτόμες δράσεις φέτος. Πιστεύω πως αυτές και θα βγουν μπροστά και θα ανταμειφθούμε από τους γονείς”.

gas 1

gas 3

gas 4

gas komotini 1