Νικητής στα παρκέ του μπάσκετ, νικητής στον αγώνα της ζωής!

3725

Πραγματικός μαχητής της ζωής, ο Γιώργος Βράγγας έδωσε την μεγαλύτερη μάχη στην αρένα της ζωής και βγήκε νικητής! Ο νεαρός μπασκεμπολίστας, που γνωρίζει καλά από… ντρίπλες, έκανε την καλύτερη απέναντι στη λευχαιμία, την οποία κοίταξε στα μάτια σαν τον πιο δύσκολο αντίπαλο και στο τέλος την φιλοδώρησε με το καλύτερό του καλάθι!

Ο Γιώργος Βράγγας έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα σε ηλικία 12 ετών στον Μακεδονικό και από εκεί πήρε μεταγραφή στον Ερμή Λαγκαδά, υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο! Σε ηλικία 18 ετών, ωστόσο, διαγνώστηκε με λευχαιμία και είδε τα όνειρά του να παίρνουν… αναβολή. Ήταν τότε που είχε αγώνα με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο και με το ξεκίνημα του παιχνιδιού ζήτησε αλλαγή, αφήνοντας έκπληκτο τον προπονητή του! Ο Γιώργος υποβλήθηκε στη συνέχεια σε μία σειρά εξετάσεων, οι οποίες έδειξαν από τι έπασχε. Όταν πήρε τα αποτελέσματα και είχε πλήρη εικόνα, ένιωσε τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του. Δεν το έβαλε, όμως, κάτω, αν και γνώριζε πως για το επόμενο διάστημα δεν θα ζούσε μία «κανονική» ζωή, όπως όλοι οι συνομήλικοί του.

Σήμερα, ο Γιώργος είναι απολύτως υγιής και παραμένει κοντά στο μπάσκετ, αλλά από άλλο πόστο. Είναι πλέον προπονητής στα τμήματα υποδομής του Ερμή Λαγκαδά, αν και μεγάλο του όνειρο είναι να μπει κάποια στιγμή ξανά στο γήπεδο και ν΄ αγωνιστεί σ’ ένα ματς! Γιατί, όπως λέει, θέλει ο ίδιος να «γράψει» το φινάλε της καριέρας του ως παίκτης.

Ο ίδιος μέσα από την προσωπική του περιπέτεια έμαθε πως η ψυχολογία είναι το Α και το Ω σε αυτές τις περιπτώσεις και αυτό συμβουλεύει όποιον βρίσκεται στην ίδια δυσάρεστη θέση με εκείνον. Επίσης, παροτρύνει όσους είναι υγιείς και κάτω από 45 ετών, να γίνουν δότες, με τον ίδιο να οδηγείται πλέον από το μότο του: «Αν κρυώνεις και η κουβέρτα είναι μικρή, μην απελπίζεσαι. Δίπλωσε τα πόδια σου και προσπάθησε να ζεσταθείς!».

vraggas-2

Πηγή: karfitsa.gr