Νέο ντέρμπι για τον μπασκετικό Ζαφειράκη το Σάββατο με τον Φ.Ο Αριδαίας

836

Την πρώτη της ήττα γνώρισε η ομάδα μπάσκετ του Ζαφειράκη στη Μελίκη από τον τοπικό ΓΑΣ με 82-66 για τα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής.

Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν νωθρή και δεν μπόρεσε να κοντράρει την πολύ έμπειρη ομάδα της Μελίκης η οποία ήταν από την αρχή του αγώνα σταθερά μπροστά στο σκορ. Η ομάδα του Ζαφειράκη προσπάθησε να πιέσει αμυντικά τους γηπεδούχους, αλλά έπεσε πάνω σε ένα διαιτητικό δίδυμο που σφύριζε φάουλ και το …… θρόισμα των φύλλων εις βάρος των φιλοξενουμένων, και μάλιστα 3-4 φορές δίνοντας πολύ εύκολα και άδικα αντιαθλητικό φάουλ.

Το δίδυμο των Αρβανίτη-Χρυσάφη όντας άπειρο να σφυρίξει ένα τέτοιο ντέρμπυ, χρέωσε και με 5 (!!) τεχνικές ποινές την ομάδα του Ζαφειράκη μην αφήνοντας κανένα περιθώριο  να διεκδικήσει έστω τη μείωση του σκορ.  Είναι κρίμα τη στιγμή που ανήκουν στην ΕΚΑΣΚΕΜ διαιτητές του επιπέδου των Ταρενίδη-Ευφραιμίδη πχ, να ορίζονται σε τέτοια ντέρμπυ, διαιτητές χαμηλού διαιτητικού βεληνεκούς.

Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Ζφειράκη δίνει ένα ακόμα ντέρμπυ αλλά αυτή τη φορά εντός έδρας. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 18:00 θα υποδεχτεί στο κλειστό της πόλης  την ομάδα του Φ.Ο Αριδαίας. Με νίκη θα βρεθεί στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα της Αριδαίας είναι αήττητη στο πρωτάθλημα έχοντας 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Την ήττα και μάλιστα εντός έδρας γνώρισε και η ομάδα των παίδων, από τον Εδεσσαικό με το βαρύ 55-77. Οι γηπεδούχοι αν και ξεκίνησαν καλά και προηγήθηκε στο σκορ με 12-5, δεν βρήκαν λύση στη πίεση σε όλο το γήπεδο που εφάρμοσε η ομάδα της Έδεσσας και έτσι η ήττα ήρθε  φυσιολογικά. Επόμενος αγώνας τη Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 10:00 στη Βέροια με τον τοπικό ΑΟΚ.