Μπουρούσης: «Ο στόχος είναι το πρώτο παιχνίδι»

469

Το Παγκόσμιο Κύπελλο βρίσκεται προ των πυλών και ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε για την τιμή του να βρίσκεται κάποιος σε μια τέτοια διοργάνωση με την Εθνική Ομάδα, αλλά και τη φιλοσοφία που διέπει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λίγο πριν το τζάμπολ.

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκεσαι σε ένα Παγκόσμιο τουρνουά με την Εθνική Ομάδα. Από εκεί και πέρα ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το κομμάτι της προετοιμασίας, των φιλικών και είμαστε όλοι υγιείς –με εξαίρεση μικρά προβλήματα- και περιμένουμε να αρχίσει η διοργάνωση. Τώρα επικεντρωνόμαστε στο Σάββατο, που ξεκινούν τα επίσημα παιχνίδια, έτοιμοι να δούμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Σε κάθε παιχνίδι θα θέτουμε τον επόμενο στόχο, ώστε να κάνουμε το πρώτο σημαντικό βήμα, της πρόκρισης στην επόμενη φάση».

-Φέτος η διοργάνωση έχει αλλάξει σύστημα. Μετά την πρώτη φάση, αρχίζουν οι χιαστί αναμετρήσεις…

«Νομίζω ότι για κάθε παίκτη, για κάθε ομάδα ισχύει το ίδιο. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι τι θα γίνει εκεί. Αρχικό ζητούμενο είναι η καλή πορεία στην πρώτη φάση. Από εκεί και πέρα, είτε παίξεις μετά από δύο, είτε μετά από τρεις μέρες, θα παίξεις. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να είμαστε καλά και να είμαστε προετοιμασμένοι για τους αγώνες που θα έρθουν. Είναι μακρύς ο δρόμος ακόμη για το χιαστί παιχνίδι. Δεν έχει καν ξεκινήσει το τουρνουά ακόμη. Θα δούμε όταν φτάσει εκείνη η μέρα».

-Τι είναι αυτό που αυτή η ομάδα εγγυάται ότι θα δούμε στο παρκέ;

«Αυτό που δείξαμε και στα φιλικά. Ότι θα παλεύουμε όσο βρισκόμαστε στο παρκέ. Ακόμη κι αν βρεθούμε πίσω στο σκορ. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, για να φτάσουμε στη νίκη, δίνοντας το καλύτερο δυνατό».

-Θα μιλούσες για το στόχο της Εθνικής Ομάδας σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Ο στόχος είναι το πρώτο παιχνίδι. Ο αγώνας με τη Σενεγάλη. Δεν θέλουμε να βάλουμε μακροπρόθεσμους στόχους… Είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο».