“Ιστορικό και μεγάλο σωματείο ο Άρης

586

Ο κόουτς Θανάσης Μολυβδάς χρειάστηκε να ταξιδέψει αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το Διεθνές Σεμινάριο ατομικής βελτίωσης “Μάκης Δενδρινός”, όμως η απόσταση δεν ήταν ικανή να τον αποθαρρύνει. Ο νέος συνεργάτης του Δημήτρη Πρίφτη στον Άρη μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την επιστροφή του στους “κιτρινόμαυρους” αλλά και για τους λόγους που ο προπονητής πρέπει πάντα να επιζητά την επιμόρφωση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για το επίπεδο του Σεμιναρίου
“Το επίπεδο του Σεμιναρίου είναι πάρα πολύ υψηλό. Ο κόουτς Μανουσέλης είναι γνωστό ότι ειδικεύεται σε αυτό το κομμάτι έχοντας περάσει πολλά χρόνια δουλεύοντας με νέα παιδιά και το επίπεδο των ασκήσεων που έδειξε ήταν εξαιρετικό, ενώ παρουσίασε και νέες ιδέες βάζοντας στην εξίσωση τα μπαλάκια του τένις και κάποια ακόμα πράγματα. Το ίδιο ισχύει και με την ομιλία πάνω στην άμυνα 1 εναντίον 1 που είχε αρκετές φρέσκες ιδέες, καθώς πολλές φορές οι προπονητές παρότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη άμυνα δεν έχουν τα εργαλεία και τις ιδέες για να το κάνουν αυτό. Για τον Λάζαρο Παπαδόπουλο τι μπορεί να πει κανείς; Χωρίς να είναι προπονητής και να έχει σπουδάσει κάτι, η εμπειρία του είναι τέτοια που μπορεί να διδάσκει με άνεση σε ένα Διεθνές Σεμινάριο”.

molyvdas2Για τη σημασία της επιμόρφωσης στο επάγγελμα του προπονητή
“Είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει ένας τεχνικός για την καριέρα του. Ειδικά το καλοκαίρι που υπάρχει περισσότερος χρόνος ενδείκνυται. Τα δύο μεγάλα Σεμινάρια που έκανε φέτος ο Σύνδεσμος ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για επιμόρφωση, ενώ όσοι έχουν τη δυνατότητα καλό θα ήταν να ταξιδέψουν και στο εξωτερικό.
Αξιολογώ πάρα πολύ θετικά την προσπάθεια που κάνει ο Σύνδεσμος πραγματοποιώντας τοπικά Σεμινάρια και διαδικτυακά, τα οποία είναι επίσης σε πολύ υψηλό επίπεδο και βοηθάνε πάρα πολύ τους προπονητές να μένουν συνεχώς μέσα στις εξελίξεις. Η συνεχής προσπάθεια του Έλληνα προπονητή για επιμόρφωση είναι αναγκαία και είναι κάτι που φαίνεται στην πράξη, καθώς αυτή η πρόοδος καθρεφτίζεται στους Έλληνες τεχνικούς του εξωτερικού και στις επιτυχίες που φέρνουν κάθε χρόνο”.

molyvdas3Για τη συνεργασία του με τον Άρη στο πλευρό του Δημήτρη Πρίφτη
“Η ερχόμενη σεζόν με βρίσκει και πάλι στον Άρη μετά τη σεζόν 2012-13 όταν και ήμουν μαζί με τον κόουτς Αγγέλου. Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή να βρίσκεσαι σε μία ομάδα όπως ο Άρης που όλοι γνωρίζουν πόσο μεγάλο και ιστορικό σωματείο είναι..
Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που μου δίνεται η ευκαιρία να συνεργάζομαι με τον κόουτς Πρίφτη, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί και στην Εθνική ομάδα. Προσωπικά τον θεωρώ έναν από τους κορυφαίους προπονητές της γενιάς του, καθώς είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει την γνώση και προσπαθεί κάθε μέρα να βελτιώνεται. Η κίνηση της διοίκησης να τον κρατήσει στα ηνία για τα επόμενα δύο χρόνια ήταν καλή και δείχνει πόσο πιστεύει στις δυνατότητες του.
Για εμένα είναι μεγάλη πρόκληση που με επέλεξε ως συνεργάτη του με στόχο να καλύψω ένα κενό που είναι δύσκολο να αναπληρωθεί, καθώς ο Θωμάς Νίκου είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζεται πολύ καλά με τον κόουτς Πρίφτη και μπορούν να συνεργάζονται με κλειστά μάτια μετά από τόσα χρόνια”.

πηγη: sepk.gr