Μασλαρινός: «Στόχος το παραπάνω βήμα» (audio)

502

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Άρη, Βασίλης Μασλαρινός, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του Inside ΚΑΡ web Radio για το «Γυναικείο Μπάσκετ», τονίζοντας ότι στόχος είναι οι «κίτρινες» να κάνουν το κάτι παραπάνω από την περσινή έκτη θέση και παράλληλα να φέρουν νέες παίκτριες στο προσκήνιο.

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του:

Για την περσινή περίοδο: «Η ομάδα έδειξε καλύτερο πρόσωπο όταν άρχισε να δένει αλλά από εκεί και πέρα ήταν ουσιαστικά ένα τμήμα με 4-5 παίκτριες έμπειρες και όλες οι υπόλοιπες ήταν  μικρές σε ηλικία, οπότε είναι λογικό να θέλουν χρόνο ώστε να μπορούν να αποδώσουν καλύτερα. Όταν άρχισε αυτό σιγά σιγά να γίνεται νομίζω ότι η ομάδα παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο».

Για το πώς σχεδιάζεται φέτος ή ομάδα του Άρη: «Ο αρχικός στόχος είναι να μείνει ο κορμός ο περσινός όσον αφορά τις έμπειρες παίκτριες. Αυτό νομίζω σε μεγάλο βαθμό το έχουμε καταφέρει  και από εκεί και πέρα κοιτάμε για μια δύο προσθήκες έτσι ώστε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο τα νέα παιδιά.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα με 6-7 έμπειρες παίκτριες και αντίστοιχα τόσες νεανίδες ή νέες γυναίκες, αν το καταφέρουμε αυτό ουσιαστικά θα μιλάμε για συνέχεια της περσινής χρονιάς. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι. Πότε δεν ξέρεις πως θα ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα, αλλά με τη δουλειά νομίζω ότι θα κάνουμε κάτι καλό».

Για το σύστημα διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος: «Το ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των ομάδων κάνει πιο ανταγωνιστικό και δύσκολο το πρωτάθλημα. Σταθερά υπάρχει μια βάση ομάδων από την Αθήνα και από εκεί και πέρα υπάρχει η Κως και η Θεσσαλονίκη. Tο πρόγραμμα λέει ότι οι τέσσερις τελευταίοι παίζουν play-out και όλοι οι υπόλοιποι play-off, νομίζω ότι αυτό προσφέρει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Πέρυσι λόγω του ότι έπρεπε να πέσουν πέντε ομάδες βάλαμε ουσιαστικά σε μια διαδικασία την έκτη ομάδα και ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη πεντάδα να παίζουν για την παραμονή. Φέτος θα είναι καλύτερο το ότι θα αγωνιστούν περισσότερες ομάδες για να κερδίσουν το κάτι παραπάνω και όχι να σώσουν την κατηγορία».

Για το αν η κρίση αποτελεί ευκαιρία για την ανάδειξη ταλέντων: «Το κομμάτι των ακαδημιών για όλες τις ομάδες είναι ότι πιο σημαντικό μπορεί να έχει ένα σωματείο. Ομάδες που στηρίζονται στις υποδομές επιβιώνουν και πάντοτε έχουν μια συνέχεια στα τμήματα τους, για μας είναι ότι πιο σημαντικό. Έχουν επιτυχίες στα πρωταθλήματα τους τα τμήματα αυτά, όμως εμάς μας ενδιαφέρει η παραγωγή αθλητριών.

Πέρυσι καταφέραμε και το κάναμε αυτό με 2-3 παιδιά και θα δείτε ότι και του χρόνου άλλες δύο αθλήτριες θα ενταχθούν στο τμήμα των γυναικών. Δεν είναι ότι καλύτερο για τα παιδιά να αγωνίζονται παράλληλα σε διαφορετικά πρωταθλήματα αλλά θα πρέπει  να το συνηθίσουν και αυτό να δουλεύουν σε συνθήκες πρωταθλητισμού».

Ακούστε τη συνέντευξη:

Μασλαρινός Βασίλης by Insidesports Gr on Mixcloud