Μασλαρινός: «Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα τα καταφέρουμε»

1029

Πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών ο ΠΑΟΚ KYANA βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Βάση προγράμματος, ήταν το φαβορί για τα πλέι άουτ, όμως κατάφερε να νικήσει σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του Πρωταθλήματος, στη Δάφνη, τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη και πέτυχε το ζητούμενο, την απευθείας παραμονή στην κατηγορία

Ο Βασίλης Μασλαρινός, ο νεότερος προπονητής στην Α1, κάθισε στον πάγκο του basketa.gr εξηγώντας μας πως κατάφερε η ομάδα του να πετύχει τους στόχους της.

Πόσο εύκολο είναι για μία ομάδα που είναι με την πλάτη στον τοίχο να κάνει τέτοιο finish και να σώζει την παρτίδα;

«Η αλήθεια είναι οτι είχαμε ίσως το δυσκολότερο πρόγραμμα από τις υπόλοιπες ομάδες και στο τέλος όλα πήγαν καλά.Το σημαντικότερο είναι να κοιτάς μόνο τι κάνει η δική σου ομάδα και όχι οι αντίπαλοί σου. Οσο λοιπόν ήταν καθαρά στα χέρια μας η επίτευξη του στόχου δεν ειχα καμία αμφιβολία ότι τα κορίτσια θα τα καταφέρουν».

Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή της σεζόν;
«Στο μυαλό μου άσχημη στιγμή μπορώ να θεωρήσω μόνο κάποιο τραυματισμό όλα τα υπόλοιπα είναι μέρος του παιχνιδιού.Για καλύτερη στιγμή θα κρατήσω γενικότερα την εικόνα του δεύτερου γύρου που η ομάδα βελτιώθηκε πολύ και έπαιξε και καλό μπασκετ σε αρκετά παιχνίδια».

Ποιά η γνώμη σας για το φετινό πρωτάθλημα και πόσο βοήθησε το νεο σύστημα διεξαγωγής;
«Θεωρώ οτι από τη 2η θέση μέχρι και την 11η οι ομάδες δεν ειχαν μεγάλες διαφορές. Για αυτό και κάθε αγωνιστική είχαμε αρκετά ντέρμπι με μικρές διαφορές.Οσον αφορά τα play out, όπως είδαμε, κράτησαν το ενδιαφέρον της κανονικής διάρκειας μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Ισως αυτό που λείπει είναι μια πρόληψη από την Ομοσπονδία στο να μην ξανά υπάρξουν φαινόμενα Τερψιθέας».

Είναι ευφικτό να δούμε τον ΠΑΟΚ να έχει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια;
«Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις τρεις μόνο ομάδες (Αθηναϊκός, ΠΑΟ) με συνεχΌμενη παρουσία στην Α1 τα τελευταία 5 χρονια!Είναι καθαρά οικονομικοί οι λόγοι που δεν κάνει το βήμα παραπάνω. Εξάλλου υπάρχει μια σοβαρή διοίκηση που βασικό της μέλημα είναι η αξιοπιστία του Συλλόγου.Παρ΄ ολαυτα ο ΠΑΟΚ ειναι ομάδα με μεγάλη ιστορία και σε κάθε αγώνα παίζει για τη νίκη, όποια και αν είναι η διαφορά δυναμικότητας με την αντίπαλο ομαδα»