Κοντά στον Αρίωνα Σταυρούπολης ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης

592

Ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, από χθες στηρίζει την προσπάθεια του Αρίωνα Σταυρούπολης να συγκεντρώσει πλαστικά καπάκια, με σκοπό την αγορά και διάθεση αμαξίδιου (καρότσι) μπάσκετ και γίνεται «πρεσβευτής», ώστε όλοι οι συνάνθρωποι μας να προβούν σε ανάλογες ενέργειες ανθρωπιάς.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο ΔΑΚ Ηλιούπολης, παρουσία μελών του Δ.Σ. του συλλόγου, του τμήματος μίνι 2005, γονέων των παιδιών του μίνι, αντιπροσωπείας του ανδρικού και φίλων, ο αραολυμπιονίκης δίδαξε αξίες, πιστεύω, θέληση, δύναμή ψυχής, διεκδίκηση ονείρων, και κυρίως πως η μεγαλύτερη νίκη του καθενός μας είναι η νίκη απέναντι στον εαυτό μας.

Με μια ανείπωτη κατάθεση ψυχής η ομιλία του καθήλωσε και «μάγεψε» μικρούς και μεγάλους, μεταφέροντας μας εμπειρίες και αλήθειες ζωής, που μεταφράστηκαν σε συμβουλές, παραινέσεις και προτροπές.

Σημείο αναφοράς των λόγων του ήταν η ντομπροσύνη και η υπευθυνότητα του, λέγοντας μας: «Δεν σκέφτηκα ποτέ “αν τότε δεν έτρεχα…” ή ‘’η κακιά στιγμή’’, γιατί εγώ έφταιγα. Εγώ πάτησα τέρμα το γκάζι! Δεν το πάτησε ούτε ο Θεός, ούτε κανείς άλλος. Ανέλαβα πλήρως την ευθύνη, το αντιμετώπισα και συνεχίζω να το αντιμετωπίζω σαν άντρας» και προέτρεψε τους μικρούς αθλητές να είναι αντράκια και υπεύθυνα άτομα από τώρα.

Τέλος στάθηκε στους δικούς του ανθρώπους λέγοντας: «Δεν ήμουν μόνος μου σε όλο αυτό, είχα την αμέριστη συμπαράσταση των αγαπημένων μου προσώπων. Αν δεν είχα αυτούς, δεν θα μιλούσαμε τώρα. Η οικογένεια και οι φίλοι είναι τα πόδια μου!»

Μετά το πέρας της ομιλίας, ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Κυρλίδης, ανακήρυξε τον Αντώνη Τσαπατάκη, σε επίτιμο μέλος του Αρίωνα Σταυρούπολης και του παρέδωσε την κάρτα μέλους της ομάδας. Ο παραολυμπιονίκης τόνισε πως είναι τιμή του και πως χαίρεται που ανήκει και αυτός στην οικογένεια του Αρίωνα Σταυρούπολης. Τέλος δεσμεύτηκε πως θα δώσει το παρών σε αγώνες του ανδρικού και του μίνι, για να επικροτήσει τις προσπάθειες των αθλητών.