Κεραμιδάς: “Ο πήχης των προσδοκιών μας είναι ψηλά”

605

Στην κλήρωση των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2019 αναφέρθηκαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς και η διεθνής φόργουορντ Στέλλα Καλτσίδου.

Ο Κώστας Κεραμιδάς χαρακτήρισε την κλήρωση δύσκολη, καθώς ο πήχης για την Εθνική έχει ανέβει πια ψηλά. «Κάναμε μια μεγάλη επιτυχία στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, αλλά θα πρέπει να έχουμε και ανάλογη συνέχεια.  Αγώνα κάναμε και πριν, μεγαλύτερο αγώνα θα πρέπει να κάνουμε τώρα.  Ο πήχης των προσδοκιών μας είναι πλέον ψηλά. Ο όμιλος που κληρωθήκαμε είναι δύσκολος όπως θα ήταν ο οποιοσδήποτε άλλος όμιλος. Αυτό που κρατάω σαν θετικό είναι ότι η FIBA μας έβαλε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Εύχομαι ότι με την επιτυχία της Εθνικής Γυναικών οι παίκτριες να γυμναστούν περισσότερο και να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτερες γιατί τις χρειάζεται  το γυναικείο μπάσκετ».

Από τη πλευρά της η Στέλλα Καλτσίδου σημείωσε: «Από τη στιγμή που είμαστε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας αποφύγαμε τις μεγάλες δυνάμεις. Φαινομενικά χαρακτηρίζεται ως βατή η κλήρωση, αλλά θα πρέπει να έχουμε και ανάλογη παρουσία στο γήπεδο. Όπως κάθε φορά θα κριθεί από το πως θα παραταχθούμε εμείς και αν η ομάδα μας θα είναι πλήρης. Θεωρώ ότι από εμάς εξαρτάται. Όπως δείξαμε στο Ευρωμπάσκετ μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες».