Κατσικάρης: «Κλειδί η σοβαρότητα»

449

Διαβάστε τι δήλωσαν Φώτης Κατσικάρης και Κώστας Καϊμακόγλου μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Σενεγάλης στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Φώτης Κατσικάρης: «Το πιο σημαντικό για μας σήμερα ήταν να αρχίσουμε με συγκέντρωση το τουρνουά. Είχαμε εστιάσει σε δύο κομμάτια, πρώτα στην άμυνα για να μην επιτρέψουμε στους αντιπάλους να έχουν χώρο και στη συνέχεια στον έλεγχο των ριμπάουντ. Είχαμε και πολλά επιθετικά ριμπάουντ, από τα οποία πήραμε πόντους. Ήμασταν σοβαροί κι αυτό ήταν το κλειδί. Είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και αναζητήσαμε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Από τη στιγμή που ξεφύγαμε είχαμε τον έλεγχο απέναντι στη Σενεγάλη, που είναι αθλητική ομάδα, αλλά της λείπει εμπειρία. Δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, αλλά αυτό το παιχνίδι τελείωσε και κοιτάμε τώρα τις Φιλιππίνες, που είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα όπως έδειξε απέναντι στην Κροατία. Ακόμη κι αν βρίσκονται πίσω με μεγάλη διαφορά, συνεχίζουν να παίζουν στον ίδιο ρυθμό μέχρι τέλους».

Κώστας Καϊμακόγλου: «Προετοιμαστήκαμε καλά για το παιχνίδι. Οι πρεμιέρες επιφυλάσσουν εκπλήξεις και είδαμε τι πήγε να συμβεί στην Κροατία, αλλά εμείς ήμασταν σοβαροί, παίξαμε καλή άμυνα και ήμασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση. Πήραμε τη νίκη και συνεχίζουμε κοιτάζοντας το επόμενο παιχνίδι που θα είναι δύσκολο. Ξεχνάμε ό,τι έγινε και ξέρουμε καλά πως το παιχνίδι με τις Φιλιππίνες και όσα ακολουθήσουν θα είναι πόλεμος».

Σεΐκ Σαρ (προπονητής Σενεγάλης): «Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ. Η Ελλάδα έχει πολλή εμπειρία σε τέτοιο επίπεδο. Έκαναν πολύ καλή δουλειά στην κυκλοφορία της μπάλας και είχε πολύ ψηλά ποσοστά ευστοχίας. Δεν περιμέναμε να είναι τόσο σκληρή η ελληνική ομάδα. Από πολύ νωρίς ξέφυγαν στο σκορ και μετά ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε ταπεινά την προσπάθειά μας για το καλύτερο δυνατό. Τώρα έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με το Πουέρτο Ρίκο, που είναι καλή ομάδα».

Μαλέγε Εντόι (παίκτης Σενεγάλης): «Θα πρέπει να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι και να βελτιωθούμε. Ειδικά από την εικόνα μας στο δεύτερο μέρος».