Κατσικάρης: «Η ομάδα μας θα φορμαριστεί στα επίσημα παιχνίδια»

670

O Φώτης Κατσικάρης δεν έμεινε ικανοποιημένος από την αμυντική λειτουργία της  Εθνικής ομάδας στο πρώτο μέρος του αγώνα με την Ολλανδία: «Δεν θέλω να κρατήσω κάτι από αυτό το φιλικό κόντρα στην Ολλανδία. Ο καθένας στην ομάδα ξέρει τι πρέπει να κάνει. Μπορώ να πω πως ήμασταν χαλαροί στο πρώτο ημίχρονο στην άμυνα, ειδικά στην πρώτη πίεση. Κατάφερνε ο αντίπαλος και την έσπαγε. Επίσης, έβαζαν την μπάλα οι αντίπαλοι μας πολύ εύκολα στο λόου ποστ. Το έκαναν τουλάχιστον 20 φορές στο πρώτο μέρος. Δεν μου άρεσε αυτό. Δεχθήκαμε από τους Ολλανδούς 40 πόντους στο πρώτο μέρος.

Στη τρίτη περίοδο βελτιωθήκαμε, δείξαμε διάθεση, βγάλαμε ενέργεια, χρησιμοποιήσαμε καλύτερα τα χέρια μας και πήραμε διαφορά στο σκορ. Πρέπει πάντως να καταλάβουμε πως και οι Ολλανδοί παίζουν μπάσκετ. Ήταν καλό που τους αντιμετωπίσαμε, γιατί τους έχουμε στον όμιλο μας. Τους γνωρίσαμε μέσω αυτού του φιλικού ματς. Ήθελα να δω στο φιλικό κάποια σχήματα, κάποιες συνθέσεις. Έκανα κάποια ζευγαρώματα. Ήθελα να δω πως ταιριάζουν οι παίκτες μεταξύ τους. Στα φιλικά έχεις τις δυνατότητα να δεις τις αδυναμίες σου και να βελτιωθείς.

Το έχω ξαναπεί και θα το τονίζω συνέχεια. Η ομάδα μας θα φορμαριστεί στα επίσημα παιχνίδια, στο γκρουπ και μετά. Το αν κάποιοι έχουν αμφιβολίες για την ομάδα ή για κάποιους παίκτες αυτή την περίοδο, είναι κάτι που δεν ωφελεί. Δεν μας αγγίζει σαν ομάδα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνει ο καθένας. Θέλουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση και διάρκεια στην απόδοση μας. Θέλουμε βελτίωση στα ριμπάουντ, διότι αν δεν έχουμε καλή μέρα στο τρίποντο, πρέπει να ισορροπήσουμε την αδυναμία μας με το επιθετικό ριμπάουντ. Ο χρόνος πιστεύω πως θα λειτουργήσει υπέρ μας. Έβγαλα νωρίς την δωδεκάδα γιατί έτσι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε καλύτερα. Με υψηλότερη συγκέντρωση».

Κώστας Καϊμακόγλου: «Κρατάμε μόνο το ξεκίνημα του αγώνα και το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Σε αυτά τα διαστήματα παίξαμε καλή άμυνα. Και αυτό πρέπει να είναι το κλειδί για αυτή την ομάδα. Πιστεύω πως πρέπει να αυξήσουμε αυτά τα καλά διαστήματα στην άμυνα κι αν το καταφέρουμε αυτό, για την επίθεση δεν ανησυχούμε, γιατί θα βρούμε τις λύσεις και τους ρόλους μας. Δεν είμαστε ακόμη στο επίπεδο που θέλουμε, αλλά σημασία έχει να είμαστε έτοιμοι όταν θα φτάσουμε στην Κροατία. Έχουμε ακόμη δύο δυνατά φιλικά και προπονήσεις για να βελτιωθούμε».

Γιώργος Πρίντεζης: «Δεν ήταν ιδιαίτερα θετικό το δείγμα. Η Ολλανδία είναι μια ομάδα πολύ αθλητική και γρήγορη. Το ότι δεχτήκαμε 80 πόντους λέει πολλά. Ακόμη δεν είμαστε απόλυτα έτοιμοι, βρίσκουμε σιγά-σιγά ρυθμό. Έχουμε δέκα μέρες μέχρι το Ευρωμπάσκετ, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την σημερινή μας εμφάνιση. Μέσω των πρώτων επίσημων παιχνιδιών η ομάδα θα βρει ρυθμό, γιατί είναι αλλιώς τα φιλικά από τα επίσημα».