Κατσαμούρη: «Έτοιμες όποτε μας ζητηθεί!»

2253

Η Εθνική Κορασίδων έκανε ένα ακόμη μικρό βήμα προς τον στόχο της. Η νίκη επί της Ισλανδίας την οδήγησε στο 2-0, εν αναμονή της συνέχειας με το Λουξεμβούργο αύριο. Σημαντικό εξίσου πως πήραν χρόνο όλες οι νεαρές διεθνείς, αρπάζοντας την ευκαιρία από τα… μαλλιά. Ανάμεσά τους και η Χριστίνα Κατσαμούρη. Η οποία ξεκινά από αυτό ακριβώς το σημείο τα όσα έχει να πει για τον αγώνα.

«Είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουμε όλες ενεργά μέσα στο παιχνίδι, διότι περνούμε ψυχολογία για τους επόμενους αγώνες, ώστε να είμαστε όλες ανά πάσα ώρα και στιγμή έτοιμες σε οτιδήποτε ζητήσει το επιτελείο!»

Η Ελλάδα έκανε το 2/2 με τη νίκη αυτή να τη φέρνει λίγο πιο κοντά στην επίτευξη ενός δύσκολου στόχου, όπως είναι η άνοδος:

«Η σημερινή νίκη ήταν εξίσου σημαντική με τη χθεσινή. Δεν είναι μόνο το 2-0, είναι το ότι βλέπουμε πως βελτιωνόμαστε και πιστεύουμε περισσότερο στις δυνατότητές μας. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά άλλωστε. Ξέρουμε πως αυτό είναι το κλειδί. Και φυσικά να είμαστε έτοιμες για κάθε αγώνα. Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, το θέλαμε πολύ και μας δίνει μεγάλη ψυχολογία για τη συνέχεια. Επιπλέον, παίρνοντας όλες χρόνο έχουμε την ευκαιρία να ξεκουράσουμε η μια την άλλη και να εγκλιματιστούμε στην διοργάνωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και να νιώσουμε κι εμείς πιο έτοιμες για να φέρουμε σε πέρας αυτό που θα μας ανατεθεί από τον κόουτς».

Το Λουξεμβούργο είναι ο επόμενος αντίπαλος για την ελληνική ομάδα και η Κατσαμούρη κάνει λόγο για ένα «εντελώς διαφορετικό παιχνίδι»: «Είναι διαφορετική ομάδα, ένας αντίπαλος που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε και τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με τον ανάλογο σεβασμό και την ήδη υπάρχουσα σοβαρότητα».

Η ίδια αν και τώρα κάνει ουσιαστικά τα πρώτα της βήματα στο χώρο και στους διεθνείς αγώνες, το μπάσκετ δεν της είναι άγνωστη έννοια. Το αντίθετο. Μεγάλωσε μέσα στο μπάσκετ. Η μητέρα της δεν είναι άλλη από την Κατερίνα Πεταχτή, διεθνής αθλήτρια με καριέρα πολλών χρόνων, με διακρίσεις που μάλιστα αρνήθηκε να εγκαταλείψει τα παρκέ νωρίς. Χαρακτηριστικό είναι πως περίπου τέτοια εποχή, το 2012 σε συνέντευξή της, στα 46 της χρόνια και έχοντας πάρει… μεταγραφή από τον Θερμαϊκό στην ΜΕΝΤ, έλεγε για την μικρή κόρη: «Η μικρή μάλιστα είναι άρρωστη με το μπάσκετ και μου λέει “μαμά, τώρα καταλαβαίνω γιατί σου αρέσει τόσο πολύ!».

Γιατί η Πεταχτή στο διάστημα που αγωνιζόταν έφερε στον κόσμο και τρία παιδιά. Ένα αγόρι και δύο κορίτσια. Η μεγάλη, η Μαρία αγωνίστηκε στην Εθνική Νέων Γυναικών και τώρα είναι η σειρά της μικρής: «Για μένα που μεγαλώνω σε μια μπασκετική οικογένεια που ξεκινάει από τη μητέρα μου και καταλήγει στην μεγάλη μου αδερφή είναι πολύ σημαντικό, γιατί με βοηθούν να να πατήσω στα πόδια μου και να δουλέψω για να αποκτήσω αυτά που μου αναλογούν.»