Καλαϊτζίδης: «Μας αρέσει να κερδίζουμε…»

639

Ένας από τους κορυφαίους παίκτες στο παιχνίδι της Τρίπολης, στη νίκη της Καβάλας επί του Αρκαδικού ήταν αναμφισβήτητα ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης που ενόψει του αυριανού (28/03) αγώνα στην Καλαμίτσα με τον Ηρακλή, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, τονίζοντας πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θέλουν να κερδίσουν όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν.

– Σε ποιο, ή σε ποια σημεία κρίθηκε το ντέρμπυ κορυφής στην Τρίπολη;

«Κρίθηκε όπως και όλα τα παιχνίδια που έχουμε κερδίσει φέτος, μόνο στην άμυνα μας. Όταν από παίκτες σαν τον Καρύδα, τον Τζόρτζεβιτς, τον Κοψαύτη, τον Νόεα, τον Χατζή, τον Καλλινικίδη, δέχεσαι μόνο 60 πόντους, τότε αυτό λέει πολλά. Νομίζω αυτό είναι το βασικό στοιχείο, καθώς και στην πίστη και διάθεση μας να μην αφήσουμε σε κανένα σημείο το παιχνιδιού τον Αρκαδικό να πιστέψει ότι μπορεί να μας κερδίσει».

– Όλοι σας θεωρούν «ανεβασμένους ήδη στην Α1» και αν και είστε μία ανάσα από τον σκοπό σας, θα πρέπει να είστε συγκεντρωμένοι και να διαχειριστείτε το υπόλοιπο τους πρωταθλήματος. Πως θα το κάνετε αυτό;

«Όπως το κάναμε άλλωστε όλη τη χρονιά! Από τον Αύγουστο έπρεπε να διαχειριστούμε πολλά δύσκολα πράγματα, θα ανεβούμε στην Α1, θα ήμαστε στην Α2, μέχρι και την τελευταία μέρα δε γνωρίζαμε τι θα γίνει. Ξεκινήσαμε ξαφνικά με ένα φορτωμένο πρόγραμμα που μας έβαλαν να παίξουμε τρία κρίσιμα παιχνίδια σε μία βδομάδα, χάσαμε στον ΟΦΗ, χάσαμε από τον Εθνικό, άρχισε η γκρίνια, η μουρμούρα. Εκεί βρήκαμε το κουράγιο, μιας και η ομάδα αποτελείται από έμπειρα παιδιά και προπονητή μας στήριξε η διοίκηση, μας στήριξε ο κόσμος και ξεκίνησαν οι σερί νίκες. Ένα είναι το μυστικό πάντως, μας αρέσει να κερδίζουμε…».

– Πως περιμένεις να σας υποδεχτεί ο κόσμος το Σάββατο με τον Ηρακλή;

«Θέλω να πιστεύω πως δε θα πέφτει καρφίτσα στην Καλαμίτσα. Ο κόσμος είναι στο πλευρό μας, είναι η δύναμη μας. Ξέρουμε πως ο Ηρακλής παίζει μία κατηγορία, αλλά εμείς θέλουμε πάση θυσία τη νίκη μιας και ο στόχος μας είναι πια ξεκάθαρος, να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και μαθηματικά την άνοδο. Ο Ηρακλής το πάλεψε και στη Λευκάδα θα έρθει να τα παίξει όλα για όλα, αλλά εμείς είμαστε παθιασμένοι να πανηγυρίσουμε μία ακόμη νίκη μαζί με τον υπέροχο κόσμο μας».

– Δεν είναι νωρίς πλέον, να σε ρωτήσω, για Α1 βλέπεις, Καβάλα, και…;

«Δεν έχει κριθεί θεωρώ η δεύτερη θέση. Η αγωνιστική αυτή θα είναι καθοριστική. Εάν κερδίσει το Λαύριο έχει πλεονέκτημα, πάλι ο Αρκαδικός είναι πολύ δυνατός, ακόμη και η Λευκάδα ελπίζει. Θα δούμε, μετά το Σάββατο ίσως ξεκαθαρίσει κάπως το πράγμα».