Θετικά μηνύματα από Τιτάνες κόντρα στον Ερμή Αγιάς, ήττα σε νεκρό χρόνο! (photos)

683

Το πιο δυνατό τους φιλικό έδωσαν το απόγευμα της Κυριακής (25/9) οι Τιτάνες Παλαμά.

Το συγκρότημα του Χάρη Φόρου, δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής φιλοξένησε τον Ερμή Αγιάς, ομάδα που θα αγωνίζεται φέτος στη Β’ Εθνική και που σήμερα πραγματοποίησε την πρόβα-τζενεράλε ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα.

Οι Παλαμιώτες μετά από μία καλή εμφάνιση ηττήθηκαν στη λεπτομέρεια του τελευταίου σουτ όταν το buzzer-beater του Μηλιώνη διαμόρφωσε το τελικό 78-79.

titanes palama - ermhs agias filiko 2016-17 (11)

Καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού το οποίο παρακολούθησαν περίπου 150 φίλοι του μπάσκετ, η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη με πολλαπλές εναλλαγές στο σκορ, δύναμη, πάθος και δείγμα ότι οι δύο ομάδες, όσο πλησιάζει η ώρα των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, αντιμετωπίζουν το κάθε τεστ με μεγαλύτερη προσοχή και διάθεση για καλύτερη απόδοση.

titanes palama - ermhs agias filiko 2016-17 (6)

Οι Τιτάνες ήταν καλύτεροι στο α’ δεκάλεπτο, στο οποίο προηγήθηκαν με 22-10, κάνοντας ένα επιθετικό ντεμαράζ μετά τους 10 πρώτους πόντους, όπου οι δύο πλευρές συμβάδιζαν στο σκορ. Σε αυτό το διάστημα ο Πανάρας και ο Δερμιτζάκης ηγήθηκαν επιθετικά των γηπεδούχων και δεν ήταν λίγες οι φορές που οι Τιτάνες επεδίωξαν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και να βρουν αποδιοργανωμένη την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στο β’ δεκάλεπτο, το συγκρότημα του Γρ. Γιασσάρη ανέβασε στροφές κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, όπου με τους Βαβάτσικο, Κόμματο και Περρωτή κατάφερε -κυρίως- από τη ρακέτα να σκοράρει εύκολους πόντους και να πάρει κεφάλι στο σκορ με 33-39 στο ημίχρονο.

titanes palama - ermhs agias filiko 2016-17 (1)

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να περιορίσουν τα επιθετικά ατού της Αγιάς και δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξαν βοήθειες στην άμυνα στον Κόμματο αλλά και «παγίδες» στη ρακέτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βελτιωθεί ο τομέας των ριμπάουντ αλλά και κάποια κλεψίματα να φέρουν σε καταστάσεις αιφνιδιασμού τους Τιτάνες που βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 3-5 πόντους, έως ότου ο Αντωνίου με buzzer-beater «βομβίδα» και τη βοήθεια του ταμπλό να «γράψει» το 56-58 στο 3ο δεκάλεπτο σε ένα διάστημα που οι Παλαμιώτες κέρδισαν πολλά επιθετικά από τον νεαρό Αργύρη.

Στην τελευταία περίοδο το ματς ήταν ντέρμπι με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια και τους Τιτάνες να καταφέρνουν σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεφύγουν ακόμη και με 4-5 πόντους. Στην τελευταία επίθεσή τους οι Παλαμιώτες είχαν τον Γεωργαντζά στη γραμμή των ελεύθερων βολών, με τον Καρδιτσιώτη πλεϊμέικερ να σκοράρει 1/2 και τον Ερμή να παίρνει την κατοχή της μπάλας. Μετά το τάιμ-άουτ, οι Τιτάνες πίεσαν τον Βαβάτσικο, ωστόσο την τελική επίθεση των φιλοξενούμενων πήρε ο Μηλιώνης που με σουτ από τη μέση απόσταση από τη  γωνία διαμόρφωσε το τελικό 78-79 και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

titanes palama - ermhs agias filiko 2016-17 (3)

Αξίζει να σημειώσουμε την πολύ καλή εμφάνιση των Τιτάνων που δείχνουν να αποκτούν σιγά-σιγά ομοιογένεια και ότι κατάφεραν να φτάσουν ένα βήμα πριν την επιτυχία κόντρα σε έναν πιο έτοιμο αντίπαλο και από ανώτερη κατηγορία, κερδίζοντας δίκαια το «ζεστό» χειροκρότημα.

Επόμενο φιλικό για τους Τιτάνες, αυτό της Τετάρτης (28/9) στα Γρεβενά με αντίπαλο τονΠρωτέα.

titanes palama - ermhs agias filiko 2016-17 (2)

titanes palama - ermhs agias filiko 2016-17 (5)

titanes palama - ermhs agias filiko 2016-17 (7)

titanes palama - ermhs agias filiko 2016-17 (8)

titanes palama - ermhs agias filiko 2016-17 (9)

titanes palama - ermhs agias filiko 2016-17 (10) titanes palama - ermhs agias filiko 2016-17 (12)

 

Πηγή: karditsasportiva.gr